Οι Χούτι επεκτείνουν τις επιθέσεις σε πλοία που συνδέονται με το Ισραήλ στη Μεσόγειο.

Το αντάρτικο κίνημα Ανσάρ Αλλάχ της Υεμένης, γνωστό και ως Χούτι, έχει ξεκινήσει επιχειρήσεις εναντίον πλοίων που συνδέονται με το Ισραήλ στη Μεσόγειο Θάλασσα επιτιθέμενος σε πλοίο νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, δήλωσε ο ηγέτης των Χούτι Αμπντούλ Μαλίκ αλ Χούθι.

«Ο αριθμός των πλοίων και των πλοίων που δέχθηκαν επίθεση από τον περασμένο Οκτώβριο, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που συνδέονται με τον ισραηλινό εχθρό, τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, έφτασε τα 119», δήλωσε ο αλ Χούθι στην τηλεόραση της Υεμένης.

Αυτή την εβδομάδα, οι δυνάμεις των Χούτι πραγματοποίησαν οκτώ επιχειρήσεις χρησιμοποιώντας 15 πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Ερυθρά και την Αραβική Θάλασσα, τον Κόλπο του Άντεν και τον Ινδικό Ωκεανό, συμπεριλαμβανομένης μιας επίθεσης στη Μεσόγειο Θάλασσα, είπε ο ηγέτης των ανταρτών.

Οι Χούτι υποσχέθηκαν τον Νοέμβριο του 2023 να επιτεθούν σε πλοία που συνδέονται με το Ισραήλ μέχρι το ισραήλ να σταματήσει τις στρατιωτικές ενέργειες στη Λωρίδα της Γάζας. Οι επιθέσεις ώθησαν τις ΗΠΑ να σχηματίσουν έναν πολυεθνικό συνασπισμό, ο οποίος περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το Ηνωμένο Βασίλειο, για να προστατεύσει τη ναυτιλία στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας, καθώς και να χτυπήσει στόχους Χούτι στο έδαφος.