Σε παλιοσίδερα ουκρανικό τρένο που μετέφερε 1.200 στρατιώτες στο Χάρκοβο

Το τρένο μετέφερε ενισχύσεις από το Κίεβο και το Νικολάεφ στο κρίσιμο μέτωπο του Χαρκόβου.

 

Καταστράφηκε τρένο που μετέφερε 1.200 στρατιώτες του ουκρανικού στρατού στο Χάρκοβο, ενώ το διάσημο μέσο ονόματι Bloomberg μετέδωσε πως το Κίεβο ετοιμάζει αντεπίθεση στην περιοχή.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με νέες ρωσικές αναφορές, στην περιοχή του Χαρκόβου οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν ενισχύσεις των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων που έφτασαν από τις περιοχές του Κιέβου και του Νικολάεφ. Οι επιθέσεις στόχευσαν έναν σιδηροδρομικό κόμβο και χρησιμοποιήθηκαν όπλα ακριβείας και drones καμικάζι για να τον καταστρέψουν. Η ουκρανική αεράμυνα λέγεται πως ξεγελάστηκε με ρωσικά δολώματα, επιτρέποντας την επιτυχή ολοκλήρωση της ρωσικής αποστολής.

Σύμφωνα με προκαταρκτικά δεδομένα, ο κύριος στόχος του ρωσικού πλήγματος ήταν ένα ουκρανικό τρένο που μετέφερε έως και 1.200 Ουκρανούς στρατιώτες.Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, ο σιδηρόδρομος τέθηκε εκτός λειτουργίας για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα, γεγονός που σίγουρα θα δυσκολέψει την μεταφορά ουκρανικού στρατιωτικού προσωπικού και εξοπλισμού προς το μέτωπο.

Στρατιωτικοί αναλυτές τόνισαν πως η καταστροφή των ενισχύσεων που έστειλε η ουκρανική διοίκηση στην περιοχή του Χαρκόβου αποτελεί «ένα σημαντικό πλήγμα» για τα σχέδια των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων. Οι Ρώσοι προκάλεσαν σοβαρή ζημιά στους Ουκρανούς.

Ετοιμάζουν Αντεπίθεση;

Το Bloomberg από την άλλη λέγεται πως μετέδωσε σχέδια αντεπίθεσης στην περιοχή του Χαρκόβου από τις ένοπλες δυνάμεις του Κιέβου. Απώτερος στόχος των Ουκρανών φαίνεται πως είναι να εκδιώξουν προς τα πίσω τα ρωσικά στρατεύματα που κατέλαβαν επικράτεια στα βορειοανατολικά της περιφέρειας.

Σύμφωνα με την αναφορά, ουκρανικά στρατεύματα ήδη έχουν ξεκινήσει κάποιες μικρές προσπάθειες αντεπίθεσης, ωστόσο δεν καταφέρνουν να υπερισχύσουν του ρωσικού στρατού. Για αυτό σχεδιάζεται σήμερα στο Κίεβο ένα αναλυτικό πλάνο μίας μαζικής αντεπίθεσης για να ανακτηθούν τα χαμένα εδάφη και να ενισχυθούν οι αμυντικές θέσεις.

Το μέσο ανέφερε επίσης πως η Ρωσία συγκεντρώνει μεγάλες ποσότητες στρατιωτών κατά μήκος της ουκρανικής συνοριακής περιοχή του Σούμι. Ως απάντηση, το ουκρανικό γενικό επιτελείο ενίσχυσε τις ουκρανικές άμυνες στην εν λόγω περιοχή για να αποφύγει επανάληψη των γεγονότων που εκτυλίχθηκαν στο Χάρκοβο τις προηγούμενες ημέρες.

Τέλος, εκπρόσωποι του ουκρανικού γενικού επιτελείου στρατού τόνισαν πως λαμβάνονται σήμερα όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποφευχθεί μία ρωσική διείσδυση στην ουκρανική άμυνα από την κατεύθυνση του Σούμι.

«Κάνουμε ότι μπορούμε για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια στην περιοχή» είπε η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση.

Πηγή: https://www.pentapostagma.gr/