Η πηγή λέει ότι η Κίνα θα εισβάλει στην Ταϊβάν στις αρχές Ιουνίου.

Από τώρα, ο κινεζικός στρατός έχει ξεκινήσει ασκήσεις γύρω από ολόκληρη την Ταϊβάν, συμπεριλαμβανομένων των νησιών Kinmen και Dongyin, αναφέρουν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Το AFP αναφέρει ότι η Κίνα διεξάγει ασκήσεις που περιλαμβάνουν το ναυτικό και την αεροπορία να «περικυκλώνουν» την Ταϊβάν, με το Πεκίνο να λέει ότι είναι μια «ισχυρή τιμωρία» για «αποσχιστικές ενέργειες».

Η Διοίκηση του Ανατολικού Θεάτρου του Κινεζικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLA) ξεκίνησε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από το νησί της Ταϊβάν από τις 7:45 π.μ. της Πέμπτης.

Οι ασκήσεις διεξάγονται στα στενά της Ταϊβάν, στα βόρεια, νότια και ανατολικά της νήσου Ταϊβάν, καθώς και σε περιοχές γύρω από τα νησιά Kinmen, Matsu, Wuqiu και Dongyin.

Οι ασκήσεις επικεντρώνονται σε κοινή περιπολία πολεμικής ετοιμότητας θαλάσσης-αέρος, από κοινού κατάληψη ολοκληρωμένου ελέγχου πεδίου μάχης και κοινά πλήγματα ακριβείας σε βασικούς στόχους, είπε ο Λι, προσθέτοντας ότι οι ασκήσεις περιλαμβάνουν την περιπολία σκαφών και αεροπλάνων που κλείνουν σε περιοχές γύρω από το νησί Ταϊβάν και ολοκληρωμένες επιχειρήσεις εντός και εκτός της νησιωτικής αλυσίδας για τη δοκιμή των κοινών πραγματικών δυνατοτήτων μάχης των δυνάμεων της διοίκησης.

Η Ταϊβάν Έτοιμη να υπερασπιστεί την ανεξάρτητη χώρα έναντι των απειλών της Κίνας. Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε:

“Μπροστά στην πίεση του PLA, τα μέλη των υπηρεσιών μας στέκονται σε εγρήγορση. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της ROC είναι προετοιμασμένες. Δεν επιδιώκουμε καμία σύγκρουση, αλλά δεν θα αποφύγουμε να διασφαλίσουμε την ασφάλεια του έθνους μας και να προστατεύσουμε την όμορφη πατρίδα μας.”

– Ο Στρατός της Ταϊβάν ξεκίνησε σήμερα, ως απάντηση στις κινεζικές δραστηριότητες PLA στη θάλασσα και στον εναέριο χώρο γύρω από την Ταϊβάν, συμπεριλαμβανομένων των ενεργειών των πλοίων της κινεζικής ακτοφυλακής, καθώς και της συνήθους εκπαίδευσης ορισμένων αποβατικών δυνάμεων αποβίβασης, τη δυναμική του πυραύλου Δυνάμεις κ.λπ., ο Εθνικός Στρατός, σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα και άλλες μονάδες, Στενός έλεγχος μέσω του κοινού συστήματος παρακολούθησης και αναγνώρισης πληροφοριών.

Η Άμυνα τόνισε ότι εκτός από τις κανονικές ασκήσεις ετοιμότητας μάχης, οι χερσαίες δυνάμεις του εθνικού στρατού έχουν επίσης ενισχύσει την περιφερειακή κοινή άμυνα και την προστασία της ασφάλειας του στρατοπέδου. η αεροπορική άμυνα και οι πυραυλικές δυνάμεις ξηράς ακτής έψαξαν επίσης στενά για στόχους και ενίσχυσαν την αντίδραση έκτακτης ανάγκης. Η δυνατότητα του εχθρού να συνεργάζεται με σχετικές ενέργειες και να διεξάγει γνωστικές επιχειρήσεις έχει συμπεριληφθεί ως στοιχείο απάντησης σε προκαταρκτικές ασκήσεις για τη διατήρηση της εθνικής αμυντικής ασφάλειας.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις ανέπτυξαν τα νέα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα Sky Bow III στην περιοχή Tamsui (Νέα πόλη Ταϊπέι) για να καλύψουν τον εναέριο χώρο του νησιού από τα βόρεια.

Στην περιοχή αυτή βρίσκεται το Αρχηγείο του 2ου Λόχου του 614ου Τάγματος της 793ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας και Αεράμυνας της Ταϊβάν.