Παίκτης στον «Εκατομμυριούχο» έγραψε ιστορία – Απάντησε σωστά και άγγιξε τα 100.000 ευρώ

Ιστορία έγραψε παίκτης στο ελληνικό «Ποιος θέλει να γίνει Εκατομμυριούχος;».

 

Το τηλεπαιχνίδι «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος;» επέστρεψε απόψε (24/05) μέσα από τη συχνότητα του ΑΝΤ1, με έναν παίκτη να φθάνει στην 15η και τελευταία ερώτηση του παιχνιδιού.

Ο παρουσιαστής Γρηγόρης Αρναούτογλου έδωσε το σύνθημα, με τον Τάσο Χριστοδουλίδη να καλείται να απαντήσει στην 15η και τελευταία ερώτηση που ήταν η εξής: «Σε ποια χώρα, εκτός της Ελλάδας, υπάρχει πόλη με το όνομα Άρτα;».

Ο παίκτης, ο οποίος κατάγεται από τα Ιωάννινα, κλήθηκε να επιλέξει μία από τις τέσσερις επιλογές που του δόθηκαν: α) Αιθιοπία, β) Μποτσουάνα, γ) Τζιμπουτί, δ) Ρουάντα. Έπειτα από αρκετά λεπτά αγωνίας και σασπένς και αφού ανέλυσε το σκεπτικό του, ο παίκτης αποφάσισε να μη ρισκάρει και να σταματήσει σε εκείνο το σημείο.

Ασφαλής πλέον και έχοντας κερδίσει συνολικά 30.000 ευρώ, ο Τάσος επέλεξε το «α» (Αιθιοπία) και όπως αποδείχθηκε λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, η απόφαση να σταματήσει ήταν τελικά σωστή, αφού η σωστή απάντηση ήταν «γ», το Τζιμπουτί.

Η Άρτα στην Αφρική
Η Άρτα είναι η έκτη μεγαλύτερη πόλη του Τζιμπουτί και η πρωτεύουσα της Περιφέρειας Άρτα. Η Άρτα βρίσκεται κεντρικά του Τζιμπουτί και της Περιφέρειας Άρτα με το μέγιστο υψόμετρο να είναι τα 743 μέτρα. Έχει πληθυσμό 10.100 κατοίκων, σύμφωνα με την απογραφή του 2012.