Το σχέδιο Ιράν, Ρωσίας και όχι μόνο που θα αλλάξει τα δεδομένα!

Θα... «σκοτωθεί« κι άλλος αξιωματούχος της Τεχεράνης;

Ο Ανώτατος Ηγέτης Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ κήρυξε πενταήμερο πένθος μετά τον τραγικό θάνατο του προέδρου Εμπραχίμ Ραΐσι και βασικών αξιωματούχων που συνόδευαν τον πρόεδρο, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Εξωτερικών Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν, ο οποίος σκοτώθηκε σε συντριβή ελικοπτέρου στην επαρχία Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν την περασμένη Κυριακή.

Η τελετή κηδείας του Ιρανού προέδρου Ebrahim Raisi και των ανώτερων αξιωματούχων βρίσκεται σε εξέλιξη στο Tabriz. Στην συνέχεια, η σορός του εκλιπόντος πολιτικού θα μεταφερθεί στη γενέτειρά του, τη Μασχάντ, για ταφή.

Με αφορμή τον θάνατό του, πληθαίνουν οι ειδήσεις που δείχνουν πως εκπονούνται ρώσο-ιρανικά σχέδια σε όλα τα επίπεδα, κάτι που έχει ενοχλήσει την Δύση, η οποία κατηγορείται πως στοχοποιεί αντιπάλους της, ειδικά όταν προσεγγίζουν την Ρωσία!

Ένα από τα σχέδια Ρώσων και Ιρανών, αποκαλύφθηκε κατά την διάρκεια του πρόσφατου φόρουμ Ρωσίας-Ισλαμικού Κόσμου στο Καζάν, όπου ο ανταποκριτής του RT είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τον Πρέσβη του Ιράν στην Ρωσία.

Μίλησε για τις δυτικές κυρώσεις και πώς οι χώρες μπορούν να δημιουργήσουν ισχυρότερες εταιρικές σχέσεις σε δύσκολες στιγμές.

Όπως αποκαλύφθηκε, υπήρχαν και υπάρχουν σχέδια «να δημιουργηθεί ένας συνασπισμός κατά των κυρώσεων για να φύγουμε από τον εθισμό σε δολάρια»!

Όπως είχε τονίσει ο Ιρανός πρέσβης πριν τον θάνατο του Ραΐσι:

«Σχεδιάζουμε τώρα την δημιουργία ενός συνασπισμού  κατά των κυρώσεων. Περίπου 25 χώρες του κόσμου υφίστανται πλέον απτές κυρώσεις τώρα, παρόλο που η κλίμακα διαφοροποιείται!

Η αντίληψη  ενός ομίλου κατά των κυρώσεων έχει πολλές προοπτικές, καθώς οι χώρες υπό το καθεστώς κυρώσεων θα πρέπει να μαθαίνουν η μία από την άλλη, όπως κάνει το Ιράν και η Ρωσία.

Ένα επιπλέον θέμα είναι η νέα σελίδα στην ιστορία των χωρών μας. Με αυτό τον τρόπο  θα πρέπει να ενισχύσουμε περαιτέρω τους οικονομικούς  μας δεσμούς, αξιοποιώντας τις δυνατότητες  τέτοιων οργανισμών όπως ο “Οργανισμός Συνεργασίας της Σαγκάης”, η “Οικονομική Ένωση  της Ευρασίας” και οι (χώρες) BRICS φυσικά! 

Όλοι θα πρέπει να επινοήσουμε ένα ενιαίο νόμισμα και, να απομακρυνθούμε από τον εθισμό του δολαρίου»!

Πηγή EL