Ο Μπαχτσελί «Φωτογραφίζει» Ισραήλ και ΗΠΑ πίσω από το δυστύχημα με τον Ραϊσί – «Να προσέχουμε για να μη συμβούν τα ίδια στην Τουρκία»

Ο Ερντογάν κήρυξε μονοήμερο πένθος για τον πρόεδρο του Ιράν

Ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, φωτογραφίζει το Ισραήλ και τις ΗΠΑ πίσω από το δυστύχημα με τον πρόεδρο του Ιράν, σύμφωνα με όσα μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης.

«Πρέπει να προσέχουμε όσα συνέβησαν στο Ιράν να μην συμβούν τα ίδια και στην Τουρκία» είπε ο Μπαχτσελί.

Ντεβλέτ Μπαχτσελί, πρόεδρος κόμματος Εθνικιστικής Δράσης: «Είναι πράγματι δυστύχημα; H μήπως είναι δολιοφθορά; Δεν το ξέρω, αλλά αυτό το στρατηγικό γεγονός πρέπει να διευκρινιστεί σύντομα και να εξαφανιστούν όλες οι υποψίες. Αυτό είναι μια ανάγκη για την περιφερειακή ειρήνη. O ισχυρισμός του ρόλου του Ισραήλ στο δυστύχημα και πρέπει να ξεκαθαριστεί και πού στέκονται οι ΗΠΑ. Πρέπει να διευκρινιστεί αν με μια ενέργεια που επιχειρούν να δείξουν ως ατύχημα, μήπως υπήρχε σκοπός να διακοπεί το κλίμα του διαλόγου που είχε αρχίσει να επικρατεί στην περιοχή. Σκεφτόμαστε πως η καταστροφή που ζει σήμερα το Ιράν, μπορεί να συμβεί και στη χώρα μας, δεν είναι μια εικασία είναι επειδή έχουμε βγάλει τα συμπεράσματα μας από τις ενέργειες των εχθρών μας Με κάθε έννοια είναι απαραίτητο να είμαστε σε ετοιμότητα, χρειάζεται προσοχή, πρόληψη και εγρήγορση».

Ο Ερντογάν κήρυξε μονοήμερο πένθος για τον πρόεδρο του Ιράν

Μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες στην Τουρκία για τον θάνατο του Ιρανού προέδρου Ραϊσί, καθώς ο Τούρκος πρόεδρος κήρυξε μονοήμερο εθνικό πένθος. Ωστόσο, τα αντιπολιτευόμενα τουρκικά μέσα αναφέρουν: «Δεν θέλουμε να πενθούμε για τον πρόεδρο του Ιράν. Δεν κηρύξαμε πένθος για νεκρούς στρατιώτες μας και το κάνουμε για τον Ιράνο;».

ΦΑΤΙΧ ΠΟΡΤΑΚΑΛ- ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ SOZCU TV: Όλοι στην Τουρκία αναρωτιούνται γιατί είμαστε σε πένθος. Καθώς η Τουρκία κήρυξε μονοήμερο πένθος γι’ αυτόν τον άνθρωπο. Πραγματικά αναρωτιέμαι γιατί πενθούμε για έναν άνθρωπο που δεν σεβάστηκε τις δικές μας αξίες και αρχές. Στη χώρα του αν θέλουν ας κηρύξουν πένθος όχι μιας ημέρας, αλλά 100 ημερών αυτό δεν με αφορά. Αυτός δεν σεβάστηκε τις δικές μας αξίες. Όχι, δεν είναι έτσι. Δεν πρέπει να υπάρχει πένθος. Εδώ μιλάμε για έναν άνθρωπο που έχει σφάξει γυναίκες και άλλους πολίτες έχει βάψει τα χέρια του με αίμα. Αυτή είναι η εικόνα».

Πηγή pentapostagma