«Στο χείλος εμφυλίου η Σλοβακία»! Τι ετοιμάζεται στην χώρα;

Με έναν σμπάρο πόσα τρυγόνια;

Η Σλοβακία βρίσκεται «στο χείλος του εμφυλίου πολέμου» σε σχέση με την απόπειρα δολοφονίας του πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίσο, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Matúš Šutaj-Eštok!

«Από αυτό που συνέβη, από το μίσος που έσπειραν πολλοί, σήμερα έχει ξεσπάσει μια καταιγίδα και τώρα βρισκόμαστε πρακτικά στο χείλος του εμφυλίου πολέμου. Όλες οι πράξεις που ακολουθούν το μίσος δεν θα μείνουν ατιμώρητες», προειδοποίησε ο υπουργός και κατηγόρησε τα social media, στα οποία δεν αποκλείεται να υπάρξει παρέμβαση όχι μόνο στην Σλοβακία αλλά σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, καθώς ξαφνικά και άλλοι πολιτικοί ηγέτες ανέφεραν πως δέχτηκαν απειλές δολοφονίας, όπως ο Ντόναλντ Τουσκ, πρωθυπουργός της Πολωνίας.

«Ο δράστης πυροβόλησε με ξεκάθαρο πολιτικό κίνητρο», τόνισε ο Šutaj-Eštok. Ο δράστης ήταν «μοναχικός» που συμμετείχε σε διαδηλώσεις κατά των αρχών, αλλά όχι μέλος ριζοσπαστικών ομάδων. Δεν συμφώνησε με τα μέτρα που έλαβε το Υπουργικό Συμβούλιο, συμπεριλαμβανομένης της διακοπής των παραδόσεων όπλων στην Ουκρανία.

Την κατάσταση βέβαια δεν αποκλείεται να αξιοποιήσει η Δύση, προκειμένου να καταστρέψει πολιτικά ακόμα μία χώρα, προκειμένου να διακόψει την όποια προσέγγιση με την Μόσχα, εκτιμούν αναλυτές!

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η κατάσταση του Φίκο είναι σταθερή αλλά παραμένει σοβαρή. Η επίθεση σημειώθηκε την Τετάρτη στη μικρή πόλη Handlová, περίπου 190 χιλιόμετρα από την Μπρατισλάβα. Μετά από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της Σλοβακίας, ο Φίκο βγήκε έξω για να χαιρετήσει τους υποστηρικτές του. Εκεί έπεσαν οι πυροβολισμοί. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο δράστης κάλεσε τον Φίτσο με το όνομά του και στην συνέχεια πυροβόλησε εναντίον του πέντε πυροβολισμούς από κοντινή απόσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός τραυματίστηκε στον ώμο και την κοιλιά. Μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο Banská Bystrica, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Ο δράστης κατηγορήθηκε για απόπειρα ανθρωποκτονίας ενός προστατευόμενου προσώπου και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης μεταξύ 25 ετών και ισόβια κάθειρξη, αναφέρουν σλοβακικά μέσα ενημέρωσης. Ο δράστης φέρεται να είναι ο 71χρονος συγγραφέας Juraj Cintula.

Πηγή EL