Σοκάρουν οι ΗΠΑ: Σε απελπιστική κατάσταση ο Ουκρανικός στρατός, καταρρέει – Πολωνός στρατηγός: Και με 1.000.000 τανκς θα ηττηθούν

Σοκάρει το State Department ΗΠΑ: Είναι απίστευτα απελπιστική η κατάσταση του Ουκρανικού στρατού στο μέτωπο - New York Times: Οι Ρώσοι έχουν διαλύσει τις καλύτερες Ουκρανικές Ταξιαρχίες, δεν υπάρχει στρατός να πολεμήσει

Όταν εκπρόσωπος του αμερικανικού State Department δηλώνει επίσημα ότι ο Ουκρανικός στρατός είναι σε απελπιστική κατάσταση… οποιοδήποτε σχόλιο είναι περιττό.
Όταν οι New York Times προειδοποιούν ότι οι Ουκρανικές Ταξιαρχίες έχουν καταρρεύσει και ότι δεν υπάρχει μάχιμος στρατός για να πολεμήσει τους Ρώσους… οποιοδήποτε σχόλιο είναι περιττό.
Όταν Πολωνός στρατηγός ζητάει άμεσα διευθέτηση του Ουκρανικού και ειρήνη γιατί η Ουκρανία διαλύεται… οποιοδήποτε σχόλιο είναι περιττό.
Μάλιστα δηλώνει ότι και 1.000.000 τανκς να δοθούν στην Ουκρανία θα ηττηθεί.
Όταν ο Zelensky σε συνέντευξή του στο ABC News στις 16 Μαΐου 2024 τονίζει ότι η κατάσταση στην κατεύθυνση του Kharkiv είναι πολύ σοβαρή και ότι οι ουκρανικές δυνάμεις δεν έχουν την πολυτέλεια να χάσουν την πόλη του Kharkiv… οποιοδήποτε σχόλιο είναι περιττό.
Όταν ο έμπειρος πράκτορας της CIA Scott Ritter δηλώνει ότι η Ρωσία έχει πετύχει κάτι τεράστιο μπροστά στα μάτια μας… εξάντλησε πλήρως τον ουκρανικό στρατό που διαλύεται και αδυνατεί να αμυνθεί… οποιοδήποτε σχόλιο είναι περιττό.
Οι ρωσικές δυνάμεις έστειλαν 50.000 στρατιώτες από τους 617.000 που βρίσκονται στην Ουκρανία να επιτεθούν στο Kharkiv και αυτό αποσύνθεσε την Ουκρανική άμυνα που καταρρέει σε 7 μέτωπα….
Εάν αυτό δεν λέγεται ύψιστη στρατιωτική τακτική, τότε τι;
Ο ιστορικός του μέλλοντος θα εστιάσει σε αυτή την μεγαλειώδη στρατηγική των Ρώσων που έχουν την πρωτοβουλία στο μέτωπο 100%… και ακόμη η μεγάλη αντεπίθεση δεν έχει ξεκινήσει…

Σοκάρει το State Department ΗΠΑ: Είναι απίστευτα απελπιστική η κατάσταση του Ουκρανικού στρατού στο μέτωπο

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούν την κατάσταση των ουκρανικών στρατευμάτων απίστευτα απελπιστική, δήλωσε ο Vedant Patel αναπληρωτής εκπρόσωπος του State Department.
«Προφανώς η κατάσταση είναι απίστευτα απελπιστική. Γνωρίζουμε ότι είναι μια δύσκολη στιγμή, αλλά είμαστε επίσης βέβαιοι ότι η στρατιωτική βοήθεια μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγές στο πεδίο της μάχης»
Σύμφωνα με τους New York Times, οι ίδιοι οι διοικητές και οι στρατιώτες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων διαμαρτύρονται για τη δύσκολη κατάσταση στο μέτωπο, σημειώνοντας ότι η Ουκρανία είναι πιο ευάλωτη από οποιαδήποτε άλλη στιγμή από τις πρώτες εβδομάδες της σύγκρουσης.
Ο Πρόεδρος Volodymyr Zelensky αναγνώρισε επίσης ότι ο στρατός της χώρας βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση λόγω της προέλασης των ρωσικών στρατευμάτων, ιδιαίτερα στην περιοχή του Kharkiv.
Επί του παρόντος, μονάδες της ομάδας του Βορρά διεξάγουν ενεργές στρατιωτικές επιχειρήσεις στην περιοχή του Kharkiv και έχουν καταλάβει σχεδόν 350 τετραγωνικά χιλιόμετρα.
Στις 14 Μαΐου, ο επικεφαλής της διοίκησης της περιοχής Kharkiv, Vitaly Ganchev, δήλωσε ότι τα στρατεύματα ελέγχουν ήδη τα δυτικά και βόρεια του Volchansk.
Το Γενικό Επιτελείο των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, με τη σειρά του, παραδέχτηκε ότι οι ουκρανικές μονάδες αναγκάστηκαν να μετακινηθούν σε «πιο πλεονεκτικές θέσεις» στην περιοχή, δηλαδή να υποχωρήσουν.
Την προηγούμενη μέρα αναφέρθηκε ότι οι οικισμοί Glubokoe και Lukyantsy τέθηκαν υπό έλεγχο.
Στις 16 Μαΐου, ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό άρχισε να απελευθερώνει το χωριό Liptsy.

New York Times: Οι Ρώσοι έχουν διαλύσει τις καλύτερες Ουκρανικές Ταξιαρχίες, δεν υπάρχει στρατός να πολεμήσει

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν εξαντλήσει τις καλύτερες ταξιαρχίες τους, ρίχνοντάς τις συνεχώς στη μάχη ενάντια στις ρωσικές προελάσει σε όλο το μέτωπο, αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα New York Times.
«Η έλλειψη επαρκών δυνάμεων και η έλλειψη πυρομαχικών είναι καθοριστική.
Ο ουκρανικός στρατός ανταποκρίνεται στις ρωσικές προελάσεις μεταφέροντας τις καλύτερες ταξιαρχίες και τις επίλεκτες μονάδες του κατά μήκος του μετώπου
Τέτοιες βραχυπρόθεσμες αποφάσεις οδηγούν σε μακροπρόθεσμες συνέπειες απώλεια της μαχητικής αποτελεσματικότητας των μονάδων», σημείωσαν οι New York Times.
Όχι μόνο ολόκληρες ταξιαρχίες, αλλά και τα μεμονωμένα τάγματά τους μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως «πυροσβεστικές ομάδες».
Ταυτόχρονα, οι περισσότερες μονάδες δεν έχουν ξεκουραστεί από τις μάχες για την Avdiivka.
Η συνεχής μεταφορά των ίδιων ταξιαρχιών σε απειλούμενες περιοχές είναι μόνο μια μερική εκδήλωση της γενικής έλλειψης πόρων των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Όπως παρατήρησαν αναλυτές, ο ουκρανικός στρατός έχει όλο και λιγότερο προσωπικό και οι γραμμές άμυνάς του γίνονται όλο και πιο αδύναμες.
Η επίθεση της Ρωσίας στην περιοχή του Kharkiv επιδείνωσε τα προβλήματα της Ουκρανίας, αναγκάζοντας την ουκρανική διοίκηση να χρησιμοποιήσει πολύτιμα αποθέματα από το έδαφος του Donetsk και του Luhansk.
«Τους επόμενους μήνες, πολλά θα κρέμονται από μια κλωστή για το Κίεβο».
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky, έχοντας ακούσει τις αναφορές από τον Ανώτατο Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Alexander Syrsky και τον υπουργό Άμυνας Rustem Umerov, χαρακτήρισε την κατάσταση στην περιοχή του Kharkiv μια από τις πιο «καυτές».
Ο Zelensky χαρακτήρισε εξαιρετικά δύσκολη την κατάσταση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή του Kharkiv.
Το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας αναγνώρισε τη δύσκολη επιχειρησιακή κατάσταση στην κατεύθυνση του Kharkiv και αναγνώρισε την «τακτική επιτυχία» των ρωσικών στρατευμάτων.

Waldemar Skrzypczak (Πολωνός στρατηγός): Η Δύση τώρα να σταματήσει την σύγκρουση στην Ουκρανία – Και 1.000.000 τανκς δεν τους σώζουν

Οι δυτικοί σύμμαχοι πρέπει να τερματίσουν τη σύγκρουση με τη Ρωσία για να σταματήσει η αιματοχυσία στην Ουκρανία, δήλωσε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας της Πολωνίας στρατηγός Waldemar Skrzypczak σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Rzeczpospolita.
«Πρέπει να προσπαθήσουμε να σταματήσουμε αυτή τη σύγκρουση με κάθε κόστος στην Ουκρανία.
Ξέρετε θα σώσει τους Ουκρανούς, αν σταματήσουμε αυτή τη σύγκρουση», τόνισε ο Waldemar Skrzypczak
Σύμφωνα με τον Waldemar Skrzypczak, καμία βοήθεια από τη Δύση δεν θα βοηθήσει την Ουκρανία να νικήσει τη Ρωσία.
Είναι πεπεισμένος ότι ακόμη και 1.000.000 τανκς δεν θα επιτρέψουν στο Κίεβο να αντισταθμίσει την έλλειψη προσωπικού και να επιτύχει μη ρεαλιστικούς στόχους για την επιστροφή εδαφών.
«Η μεγαλύτερη καταστροφή που μπορεί να συμβεί στην Ουκρανία είναι η συνέχιση της σύγκρουσης», σημείωσε ο Waldemar Skrzypczak.
Τον Φεβρουάριο, σε μια συνέντευξη με τον Αμερικανό δημοσιογράφο Tucker Carlson, ο Πρόεδρος της Ρωσίας Putin, είπε ότι οι διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία το 2022 είχαν σχεδόν ολοκληρωθεί, αλλά μετά την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από το Κίεβο, η ουκρανική πλευρά «πέταξε» όλες τις συμφωνίες και μετά ο Zelensky νομικά απαγόρευσε τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία.

Zelensky (Ουκρανός Πρόεδρος): Οι ουκρανικές δυνάμεις δεν έχουν την πολυτέλεια να χάσουν την πόλη του Kharkiv

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky τόνισε σε συνέντευξή του στο ABC News στις 16 Μαΐου ότι η κατάσταση στην κατεύθυνση του Kharkiv είναι πολύ σοβαρή και ότι οι ουκρανικές δυνάμεις δεν έχουν την πολυτέλεια να χάσουν την πόλη του Kharkiv.
Ο Zelenskyυποστήριξε ότι η Ρωσία δεν θα μπορέσει να καταλάβει την πόλη του Kharkiv εάν οι ουκρανικές δυνάμεις λάβουν δύο συστήματα αεράμυνας Patriot για να αναπτυχθούν στην περιοχή.
Τα ρωσικά αεροσκάφη σταθερής πτέρυγας στοχεύουν όλο και περισσότερο την πόλη του Kharkiv και τα περίχωρά της με βόμβες ολίσθησης και διάφορες επιθέσεις πυραύλων τις τελευταίες εβδομάδες για να υποβαθμίσουν την ουκρανική άμυνα και να παρακινήσουν τους κατοίκους να εγκαταλείψουν την πόλη.
Η επαρκής κάλυψη αεράμυνας στην περιοχή της πόλης του Kharkiv θα επέτρεπε στις ουκρανικές δυνάμεις να περιορίσουν τις ρωσικές αεροπορικές επιχειρήσεις, αλλά μόνο εάν οι δυτικές χώρες επιτρέψουν στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει τα συστήματα για την αναχαίτιση ρωσικών αεροσκαφών στον ρωσικό εναέριο χώρο, καθώς τα ρωσικά αεροσκάφη μπορούν να χτυπήσουν την πόλη του Kharkiv χωρίς να φύγουν ποτέ από τον ρωσικό εναέριο χώρο.
Η Ρωσία αξιοποιεί τον ρωσικό εναέριο χώρο ως καταφύγιο για να χτυπήσει την Περιφέρεια του Kharkiv λόγω των απαγορεύσεων στη χρήση συστημάτων που παρέχονται από τη Δύση για να χτυπήσει στόχους εντός της Ρωσίας.

Kharkiv_Battle_Map_Draft_May_162024.png

16may2024_Ukraine_Kharkiv_map3-768x491.jpg

Luhansk_Battle_Map_Draft_May_16_2024.png

Chasiv_Yar_Battle_Map_Draft_May_16_2024.png

West_of_Avdiivka_Battle_Map_Draft_May_16_2024.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_May_16_2024.png

Pyatykhatky_and_Robotyne_Battle_Map_Draft_May_16_2024.png

Πηγή bankingnews