Εξελίξεις για την Συνθήκη της Πανδημίας: Έτσι προσπαθούν να αποσπάσουν τις υπογραφές των κρατών

Όλο και πιο κοντά στη οριστική απόφαση...

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ισχυρίζεται πως έχει χαλαρώσει ορισμένες διατάξεις των συμφωνιών του για την πανδημία ενόψει της επερχόμενης Παγκόσμιας Συνέλευσης Υγείας στις 27 Μαΐου, προκειμένου να καταφέρει να περάσει την συμφωνία!

Ωστόσο οι επικριτές στις Ηνωμένες Πολιτείες λένε ότι οι αλλαγές δεν αρκούν για να αντιμετωπίσουν τις ανησυχίες σχετικά με την πολιτική κατεύθυνση της εν λόγω Συνθήκης, η οποία, όπως σχολιάζουν, ενδέχεται να φέρει ταυτόχρονα υγειονομική χούντα σε όσες χώρες την υπογράψουν!

Οι διατάξεις σε προηγούμενα σχέδια της συνθήκης για την πανδημία του ΠΟΥ και των Διεθνών Κανονισμών Υγείας (IHRs) στόχευαν στο να αυξήσουν την εξουσία του ΠΟΥ εάν κηρύξει «έκτακτη ανάγκη για την υγεία».

Η δημοσίευση του  πιο πρόσφατου σχεδίου των τροπολογιών, με ημερομηνία 17 Απριλίου, είναι η πρώτη δημόσια ενημέρωση για το προσχέδιο της Συμφωνίας, το οποίο δημοσιοποιήθηκε αρχικά στις αρχές του 2023 (λεπτομέρειες για το πραγματικό σχέδιο ΕΔΩ).

« Στους περισσότερους τομείς, και για όλους εκείνους που μας απασχόλησαν περισσότερο από νομική άποψη, το ενδιάμεσο προσχέδιο αντικατοπτρίζει μια σημαντική υποχώρηση της Ομάδας Εργασίας του ΠΟΥ από το κείμενο των αρχικών προτάσεων », γράφουν οι Άγγλοι δικηγόροι Ben και Molly Kingsley σε ενημερωτικό έγγραφο σχετικά με τις νέες τροπολογίες.

Ωστόσο, ορισμένοι παρατηρητές του ΠΟΥ παραμένουν επιφυλακτικοί.

«Σχεδόν όλα τα κακά πράγματα εξακολουθούν να υπάρχουν», δήλωσε στους The Epoch Times η Δρ Μέριλ Νας, γιατρός με έδρα τις ΗΠΑ και ένθερμος επικριτής των συμφωνιών του ΠΟΥ.

«Η γλώσσα είναι πιο ήπια, αλλά επειδή υπάρχουν τόσα πολλά που πρέπει να αποφασιστούν αργότερα, δεν είναι ξεκάθαρο ότι η πιο ήπια γλώσσα που χρησιμοποιούν έχει νόημα», είπε η Δρ Νας.

« Εικάζω πως ίσως επιθυμούν απεγνωσμένα να περάσουν κάτι, επομένως οι επιλογές είναι πιθανό να είναι είτε μια φαινομενικά «γλυκιά» έκδοση της συνθήκης… είτε μια καθυστέρηση. Αλλά φοβούνται την καθυστέρηση επειδή οι άνθρωποι ξυπνούν και αντιδρούν», τόνισε.

Δείτε τι αναφέρει από την πλευρά της η Dr Naomi Wolf για την Συνθήκη, την οποία ετοιμάζουν! Κάνει λόγο ακόμα και για στρατόπεδα καραντίνας παντού:

Πηγή EL