Σλοβακία: Στιγμιότυπο από την πρώτη ανάκριση του άνδρα που πυροβόλησε 5 φορές τον πρωθυπου ργό

Πυροβολισμοί κατά του πρωθυπουργού της Σλοβακίας: Ο δράστης δήλωσε ότι το έκανε γιατί διαφωνούσε με τις πολιτικές της κυβέρνησης

Ο συγγραφέας Γιούρι Τσιντούλα, ο οποίος πυροβόλησε τον Σλοβάκο πρωθυπουργό δήλωσε ότι το έκανε επειδή διαφωνούσε με τις πολιτικές της κυβέρνησης.

Τι γίνεται με την υγεία του πρωθυπουργού και με την εγχείρηση
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες οι σφαίρες προκάλεσαν ζημιές σε ζωτικά όργανα του πρωθυπουργού.

Πάντως σύγχυση επικρατεί σχετικά με την εγχείρηση. Κάποια στιγμή αναφέρθηκε ότι ολοκληρώθηκε και ότι ο Ρόμπερτ Φίτσο βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση.

Η επέμβαση θα διαρκέσει περισσότερο, επειδή ο δράστης έχει βλάψει αρκετά από τα όργανα του πρωθυπουργού. Αυτό είχε αναφέρει νωρίτερα η σλοβακική έκδοση του dennikn.sk.

Ο Robert Kalinak, από το Υπουργείο Άμυνας, είπε επίσης νωρίτερα ότι ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας παλεύει για τη ζωή του. Ο Kalinak προσθέτει ότι η υγεία του είναι «πραγματικά σοβαρή» και η «κατάσταση είναι άσχημη».

Αλλά η υπουργός Υγείας Zuzana Dolinková σε συνέντευξη Τύπου δήλωσε: «Η κατάσταση της υγείας του πρωθυπουργού εξακολουθεί να είναι κρίσιμη, εξακολουθεί να βρίσκεται στο χειρουργικό τραπέζι και πιστεύω ότι όλα θα εξελιχθούν καλά. Οι γιατροί δίνουν μάχη για τη ζωή του», δήλωσε η Dolinková.