Ουκρανική αποχώρηση από το Βόλτσανσκ στο Χάρκοβο: «Μετακινούμαστε σε πιο πλεονεκτικές θέσεις»

«Ανοίγει» ο δρόμος για τον αποκλεισμό της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ουκρανίας

Τα ουκρανικά στρατεύματα εγκαταλείπουν μαζικά το Volchansk ενώ το Γενικό Επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας προετοιμάζει το έδαφος για την απώλεια της πόλης.

Αυτή τη στιγμή, οι Ουκρανοί, παρά τις ενισχύσεις που στάλθηκαν, υπό την πίεση του ρωσικού Στρατού, αναγκάζονται σε υποχώρηση.

Το Γενικό Επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι: «Σε ορισμένες περιοχές του Λουκιάντσεφ και του Βόλτσανσκ, ως αποτέλεσμα της επίθεσης του εχθρού, προκειμένου να σωθούν οι ζωές των στρατιωτικών μας και να αποφευχθούν απώλειες, οι μονάδες έκαναν ελιγμούς και μετακινήθηκαν σε πιο πλεονεκτικές θέσεις».

Αυτή τη στιγμή οι Ρώσοι εκκαθαρίζουν τις τελευταίες εστίες έντασης μέσα στην πόλη.

Η συγκεκριμένη πόλη είναι μέγιστης στρατηγικής σημασίας καθώς προσφέρει άνετη πρόσβαση στον περιφερειακό αυτοκινητόδρομο του Χάρκοβο, τον Ε40, που είναι και ο αντικειμενικός σκοπός του ρωσικού Επιτελείου.

Μέσω του περιφερειακού αυτοκινητόδρομου οι Ρώσοι θα μπορούν να αποκλείσουν το Χάρκοβο στο σύνολο του και να το θέσουν υπό πολιορκία αναγκάζοντας της ουκρανικές δυνάμεις να παραδοθούν ή να αποχωρήσουν, λόγω έλλειψης πυρομαχικών και εφοδίων.

Ουδέποτε είχαν σκοπό οι Ρώσοι να καταλάβουν το Χάρκοβο με έφοδο.

Για κάτι τέτοιο απαιτούνται πολύ μεγάλες δυνάμεις και εξίσου μεγάλο κόστος αίματος.

Πηγή pronews