Πανστρατιά Τούρκων με επιστολική ψήφο για την εκλογή του ΚΙΕΦ στις Ευρωεκλογές

Συναγερμός στην Αθήνα αφού το “μακρύ χέρι” της Άγκυρας θέλει να εισέλθει στο ευροωκοινοβούλιο στις ερχόμενες Ευρωεκλογές.

 

Τα σχέδια των μειονοτικών και της Τουρκίας αποσκοπούν σε μια λίαν επιθετική πολιτική κατά της Ελλάδος και στην Ευρωβουλή.

Ανακοίνωση του σύνδεσμος Τούρκων στην Ευρώπη

Ο σύνδεσμος Τούρκων στην Ευρώπη (ABTTF) ανακοίνωσε την υποστήριξή του στο Κόμμα Φιλίας, Ισότητας, Ειρήνης (DEB) στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που θα διεξαχθούν στις 9 Ιουνίου στην Ελλάδα.

Η Ευρωπαϊκή Τουρκική Ομοσπονδία Δυτικής Θράκης (ABTTF) ανακοίνωσε τη στήριξή της στο Κόμμα Φιλίας, Ισότητας, Ειρήνης (DEB) στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που θα διεξαχθούν στις 9 Ιουνίου.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Ως Ευρωπαϊκή Τουρκική Ομοσπονδία Δυτικής Θράκης (ABTTF), εκπρόσωπος των Τούρκων της Δυτικής Θράκης που ζουν στην Ευρώπη, θέλουμε να κάνουμε πιο έντονη την παρουσία της κοινωνίας μας στη χώρα μας (Ελλάδα και Ευρώπη), και να ακουστούν οι φωνές και τα αιτήματά μας, πιο δυνατά, καθώς θέλουμε να είμαστε εμπλεκόμενοι στους μηχανισμούς λήψης αποφάσεων στην ευρωπαϊκή πολιτική.

Για αυτό καλούμε όλους τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης που ζουν στο εξωτερικό, και έχουν δικαίωμα ψήφου, να ψηφίσουν στις εκλογές που θα διεξαχθούν στην χώρα μας στις 9 Ιουνίου για να προστατέψουν την χώρα μας μελλοντικά! ( άγνωστο τι εννοεί ακριβώς εδώ η ανακοίνωση).

Το Ανώτατο Εφετείο (Άρειος Πάγος) ανακοίνωσε τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές της Τετάρτης 24 Απριλίου. Αναφέρθηκε ότι 46 πολιτικά κόμματα από όλη την Ελλάδα έκαναν αίτηση για τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Το Ανώτατο Δικαστήριο ενέκρινε 31 από τα πολιτικά κόμματα που υπέβαλαν αίτηση».

Το Κόμμα ΚΙΕΦ κάλεσε τους πολίτες να συμμετάσχουν στις εκλογές:

Η ανακοίνωση αναφέρει ως εξής: «Το Κόμμα Φιλίας Ισότητας Ειρήνης (DEB), το μοναδικό και αποκλειστικό πολιτικό κόμμα της τουρκικής κοινότητας της Δυτικής Θράκης, θα συμμετάσχει στις εκλογές για ΕΕ στις 9 Ιουνίου, όπως και το 2014 και το 2019.

Για πρώτη φορά στις ευρωεκλογές στην Ελλάδα, Έλληνες πολίτες ηλικίας 17 ετών και άνω, που ζουν τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, θα μπορούν να ψηφίζουν μέσω επιστολικής ψήφου.

Δεν θα υπάρχουν χωριστές κάλπες στις ελληνικές διπλωματικές αποστολές για τους Έλληνες πολίτες που ζουν στο εξωτερικό.

Το κόμμα ΚΙΕΦ, που είναι ο πολιτικός εκπρόσωπος της τουρκικής κοινότητας Δυτικής Θράκης, θα συμμετάσχει στις εκλογές που θα διεξαχθούν την Κυριακή 9 Ιουνίου, για αυτό και θα ξεκινήσει την προεκλογική του εκστρατεία στα χωριά της Ξάνθης από το βράδυ της Πέμπτης 25 Απριλίου.

Λέγοντας «Είμαστε εδώ!», το Κόμμα ΚΙΕΦ στοχεύει να γράψει ξανά ιστορία στη χώρα μας και στην Ευρώπη στις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις οποίες θα συμμετάσχει για τρίτη φορά, για να ανακοινώσει με δυνατή φωνή, τα αιτήματα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης σε όλη την Ευρώπη, και να πούμε «Είμαστε εδώ και είμαστε Τούρκοι!», καταλήγει το ίδιο μεταξύ άλλων.

Ποια είναι τα απώτερα σχέδια των μειονοτικών στην Δυτική Θράκη και της Άγκυρας

Το μειονοτικό κόμμα ΚΙΕΦ, έχει στενότατες σχέσεις με το τουρκικό προξενείο και τον Ταγίπ Ερντογάν, (είναι το πολιτικό όργανο των αποκαλούμενων “Τούρκων” της Δυτικής Θράκης),  βάζει πλώρη για το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Υπενθυμίζουμε ότι το 2021, η πρόεδρος του κ.Τ.Ασάφογλου, με την ευκαιρία παρουσίας 30 ετών του κόμματος στην Ελλάδα, είχε δηλώσει ευθαρσώς ότι ένας από τους μελλοντικούς στόχους του κόμματος είναι η είσοδος και στην ελληνική Βουλή.

Η “τουρκοποίηση” της Θράκης είναι ένα σχέδιο που εδώ και καιρό προσπαθεί να υλοποιήσει η Άγκυρα, και το ΚΙΕΦ αποτελεί πιθανόν το “ όχημα” εκμεταλλευόμενο τις μειονοτικές ψήφους.

Η σταθερή ενίσχυση του τουρκικού στοιχείου στη Θράκη και η ανοχή στην τουρκική προπαγάνδα αποτελούν ζητήματα που πρέπει να μπουν σε προτεραιότητα και να αντιμετωπισθούν άμεσα από την ελληνική ηγεσία.

Η ρητορική του ιδρυτή της φιλοτουρκικής παράταξης ήταν ιδιαιτέρως επιθετική και είχε ως κύριο άξονα της την υποτιθέμενη καταπίεση και περιθωριοποίηση της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, ενώ καταβάλει πολλές προσπάθειες προκειμένου η μουσουλμανική μειονότητα να αναγνωριστεί ως τουρκική, κάτι που αποτελεί το πρώτο στάδιο για την “κοσοβοποίηση” της Δυτικής Θράκης.

Το ψηφοδέλτιο του ΚΙΕΦ

ΚΟΜΜΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ
1.ΑΛΗ ΟΣΜΑΝ ΟΖΤΖΑΝ του Ιμπράμ
2. ΑΛΗ ΧΟΥΣΕΪΝ ΧΑΝΤΑΝ του Σερήφ
3. ΑΜΕΤ ΜΟΥΡΑΤ του Μεμέτ
4. ΑΠΤΟΥΛΑ ΧΑΣΑΝ ΣΙΜΠΕΛ του Μουσταφά
5. ΑΠΤΟΥΡΑΧΗΜ ΟΓΛΟΥ ΚΕΡΕΜ του Μουμίν
6. ΑΧΜΕΤ ΣΕΧΕΡ του Νετζατή
7. ΒΙΝΤΙΝΛΗ ΜΟΥΣΑ του Αχμέτ
8. ΓΙΑΣΑΡ ΒΙΛΝΤΑΝ του Μεμέτ
9. ΓΚΙΡΙΤΛΗ ΜΕΛΤΕΜ του Καδρή
10. ΔΕΜΗΡ ΟΓΛΑΡΗ ΕΡΚΑΝ του Μουμίν
11. ΙΜΠΡΑΜ ΙΜΠΡΑΗΜ του Ρασήμ
12. ΙΣΛΑΜ ΙΜΠΡΑΜ ΑΚΙΝ του Χαλήλ Ιμπράμ
13. ΚΕΧΑΓΙΑ ΕΛΒΑΝ του Σαλή
14. ΚΟΤΖΑ ΜΟΛΛΑ ΟΓΛΟΥ ΜΠΕΛΙΝ του Μετίν
15. ΜΕΜΕΤ ΣΟΥΚΡΙΕ του Σουρεγιά
16. ΜΕΜΕΤ ΑΛΗ ΣΕΧΕΡ του Σαμή
17. ΜΟΛΛΑ ΑΛΗ ΡΑΜΑΔΑΝ του Αμέτ
18. ΜΟΛΛΑ ΑΜΕΤ ΕΝΙΣΕ του Τζαχήτ
19. ΜΟΛΛΑ ΙΣΜΑΗΛ ΜΕΜΕΤ ΕΛΙΦ του Ιλχάν
20. ΜΟΥΜΙΝ ΓΚΙΟΥΛΤΖΑΝ του Μεχμέτ
21. ΜΟΥΜΙΝ ΝΙΛΑΪ του Φεϊζή
22. ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΕΣΜΑ του Ιλιάζ
23. ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΟΓΛΟΥ ΜΠΕΡΝΑ του Μπεκήρ
24. ΜΠΑΛΤΑΤΖΗ ΧΟΥΣΕΪΝ του Μεχμέτ
25. ΜΠΕΚΗΡ ΟΥΣΤΑ ΓΚΙΟΥΝΟΥΛ του Χουσεϊν
26. ΝΑΤΣΟΥΛΙΔΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ του Ευάγγελου
27. ΟΣΜΑΝ ΡΕΪΧΑΝ του Ρετζέπ
28. ΠΕΤΣΙΝΙΚ ΤΖΕΝΚΗΖ του Χασάν
29. ΣΑΜΠΡΗ ΟΓΛΟΥ ΓΚΙΟΚΜΕΝ του Σαμπρή
30 ΣΕΡΗΦ ΕΡΝΤΗ του Τζιάτ
31.ΤΑΧΗΡ ΤΖΕΜΑΛΗ του Χασάν
32. ΤΑΧΣΙΝ ΟΓΛΟΥ ΣΕΒΚΑΝ του Μουσταφά
33. ΤΕΦΙΚ ΟΓΛΟΥ ΖΕΪΝΕΠ του Νιχάτ
34. ΤΟΠΤΣΗ ΓΙΟΥΝΟΥΣ του Ρετζέπ
35. ΦΑΡΖΛΗ ΟΥΜΗΤ του Ριτβάν
36. ΧΑΛΗΛ ΜΟΥΜΠΕΡΑ του Σαμπρή
37. ΧΑΣΑΝ ΚΟΡΑΗ του Χαλήλ
38. ΧΑΣΑΝ ΣΕΝΤΑΤ του Μουσταφά
39. ΧΑΣΑΝ ΧΑΤΙΤΖΕ του Χουσεϊν
40. ΧΑΤΖΗ ΑΛΗ ΣΕΒΤΖΑΝ του Σουκρή
41. ΧΙΝΤ ΣΕΒΤΑΠ του Ρασήμ
42. ΧΟΥΣΕΪΝ ΓΚΙΟΥΛΣΟΥΜ του Φαϊκ

Πηγή: https://www.pentapostagma.gr/