Η AstraZeneca παραδέχεται για πρώτη φορά ότι το εμβόλιο της για τον Covid-19 προκαλεί σπάνιες παρενέργειες

Σε έντονο δικαστικό αγώνα με θύματα «ελαττωματικού» τρύπημα💉

Η AstraZeneca παραδέχεται για πρώτη φορά ότι το εμβόλιο της για τον Covid-19 προκαλεί σπάνιες παρενέργειες σε έντονο δικαστικό αγώνα με θύματα «ελαττωματικού» τρύπημα💉

Η Astra Zeneca παραδέχτηκε στο δικαστήριο για πρώτη φορά το εμβόλιο Covid-19 που μπορεί να προκαλέσει μια θανατηφόρα παρενέργεια της πήξης του αίματος.

Η εξαιρετικά σπάνια αντίδραση βρίσκεται στο επίκεντρο μιας ομαδικής αγωγής πολλών εκατομμυρίων λιρών από δεκάδες οικογένειες που ισχυρίζονται ότι αυτές ή τα αγαπημένα τους πρόσωπα ακρωτηριάστηκαν ή σκοτώθηκαν από το «ελαττωματικό» εμβόλιο του φαρμακευτικού τιτάνα.

Η AstraZeneca με έδρα το Κέμπριτζ, η οποία αμφισβητεί αξιώσεις, αναγνώρισε σε Ανώτατο Δικαστήριο τον Φεβρουάριο το εμβόλιο της «μπορεί, σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, να προκαλέσει TTS».

Σύνδρομο θρομβωτικής θρόμβωσης TTS – ένα άτομο υποφέρει από θρόμβους αίματος και χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων. Τα αιμοπετάλια βοηθούν στην πήξη του αίματος.

Η αποδοχή της AstraZeneca θα μπορούσε να οδηγήσει σε πληρωμές κατά περίπτωση.

Αν και έγινε αποδεκτό ως πιθανή παρενέργεια για δύο χρόνια, είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία παραδέχτηκε στο δικαστήριο ότι το τρύπημα της μπορεί να προκαλέσει την πάθηση.

Επιτέλους λίγη παραδοχή!

Το «σπάνιο» είναι το λάθος επίθετο όμως….