Οι Ρώσοι κατέλαβαν τις Περβομάισκε και Σεμιονόβκα – «Άνοιξε» ο δρόμος για Βούλενταρ και Προκόβσκ

Οι Ρώσοι συνεχίζουν την τακτική των παράλληλων επιχειρήσεων σε διαφορετικά πολεμικά μέτωπα.

 

H 9η ρωσική Ταξιαρχία κατέλαβε πριν από λίγο την στρατηγικής σημασίας πόλη Περβομάισκε ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την πόλη φρούριο του Προκόβσκ, κοντά στα όρια των περιφερειών του Ντονέτσκ και της Ζαπορίζια.

Το Προκόβσκ, προστατεύει τα πλευρά της Κοσταντινόβκα, η οποία με την σειρά της παρέχει στήριξη στο Τσάσιβ Γιαρ και οι τρεις πόλεις μαζί προστατεύουν το Σλαβιάνσκ με το Κραματόρσκ.

Είναι μία επίπονη και μακρόχρονη διαδικασία καθώς οι Ρώσοι «ξεδοντιάζουν» την ουκρανική αμυντική διάταξη, καταλαμβάνοντας μία πόλη φρούριο την φορά.

To Προκόβσκ μαζί με το Βούλενταρ και το Κουράκοβο είναι τα τρία κομβικά αστικά κέντρα από τα οποία οι Ουκρανοί πραγματοποιούν συνεχείς μεταφορές δυνάμεων σε διάφορα σημεία του μετώπου, όπου υπάρχει ανάγκη ενίσχυσης τους.

Oι ρωσικές επιτυχίες συνεχίστηκαν και νοτιότερα καθώς οι Ουκρανοί αποσύρθηκαν από την Σεμιονόβκα επιτρέποντας στους Ρώσους να συνεχίσουν την προώθησή τους προς τα δυτικά και προς το Βούλενταρ.

Παρά το γεγονός ότι αυτές τις μέρες οι Ρώσοι δείχνουν να επιχειρούν κυρίως στο μέτωπο του Τσάσιβ Γιαρ, ωστόσο συνεχίζουν με την ίδια ορμή σε άλλα κρίσιμα μέτωπα στα οποία έχουν επιτυχίες καθώς οι Ουκρανοί αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα σε ότι αφορά την επάρκεια πυρομαχικών αλλά και στην έλλειψη στρατιωτικού προσωπικού.

πηγή: https://www.defencenet.gr/