Το Ιράν «παίζει» με τα νεύρα του Ισραήλ: «Καμία ισραηλινή πρεσβεία δεν είναι “ασφαλής” – Όλοι οι μουσουλμάνοι να συμμαχήσουμε»

Υεμένη: «Έχουμε 400.000 στρατό στο πλευρό σας να χτυπήσουμε τις αμερικανικές βάσεις»!

Το Ιράν δείχνει να ανεβάζει τους τόνους κατά του Ισραήλ σε βαθμό που να δείχνει ότι είναι έτοιμο για να τραβήξει το σκοινί μέχρι πολεμικής αντιπαράθεσης αλλά με τέτοιες δηλώσεις είναι άγνωστο πως θα αντιδράσει το Τελ Αβίβ.

Οι δηλώσεις και οι στρατιωτικές επιδείξεις βρίσκονται σε υψηλό βαθμό ενώ οι αναφορές για συσπείρωση του ισλαμικού κόσμου αναγκάζει όλες τις μουσουλμανικές χώρες να πάρουν θέση τουλάχιστον ουδετερότητας.

Σήμερα ο ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ ζήτησε όλες οι ισλαμικές χώρες να ενωθούν κατά του Ισραήλ.

Η κίνηση ήδη βρήκε απάντηση από την συμμαχική-σιιτική χώρας της Υεμένης η οποία ανακοίνωσε ότι έχει έτοιμος για μάχη 400.000 στρατιώτες (αναφέρει ότι έχει επιστρατεύσει 200.000 επιπλέον στρατιώτες) που θα αναλάβουν τις αμερικανικές βάσεις σε Αφρική και Μέση Ανατολή και το μπλοκάρισμα της Ερυθράς Θάλασσας!

Νωρίτερα στρατιωτικός σύμβουλος του ανώτατου ηγέτη του Ιράν, αγιατολάχ Αλι Χαμενεΐ, προειδοποίησε σήμερα πως καμία ισραηλινή πρεσβεία δεν είναι «ασφαλής», μετά τον θάνατο επτά Ιρανών στρατιωτικών σε μια επιδρομή που αποδίδεται στο Ισραήλ εναντίον ενός διπλωματικού κτιρίου του Ιράν στη Δαμασκό.

«Καμία ισραηλινή πρεσβεία δεν είναι πλέον ασφαλής», δήλωσε ο στρατηγός των Φρουρών της Επανάστασης Γιαχία Ραχίμ Σαφάβι, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Isna.

Η Τεχεράνη έχει υποσχεθεί να απαντήσει στην καταστροφή την περασμένη Δευτέρα από αεροπορικά πλήγματα, που αποδίδονται στο Ισραήλ, του προξενικού παραρτήματος της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό, στη Συρία, με αποτέλεσμα τον θάνατο επτά μελών του σώματος των Φρουρών της Επανάστασης, μεταξύ αυτών δύο υψηλόβαθμων.

Ο συνολικός απολογισμός της επιδρομής ανήλθε σε 16 νεκρούς, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο Σαφάβι υπογράμμισε ότι η Τεχεράνη θεωρεί τη σύγκρουση με το Ισραήλ ως ένα «έγκυρο και νόμιμο δικαίωμα».

Υποστήριξε επιπλέον πως, εξαιτίας των ιρανικών απειλών, το Ισραήλ «έκλεισε από φόβο έως χθες 27 πρεσβείες», μεταξύ άλλων εκείνες «στην Ιορδανία, την Αίγυπτο, στο Μπαχρέιν και την Τουρκία», μια πληροφορία που δεν επιβεβαιώνεται από άλλες πηγές.

Το ημι-επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Ιράν ISNA έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ένα γραφικό όπου, όπως εξήγησε, παρουσιάζει εννέα διαφορετικούς τύπους ιρανικών πυραύλων που, σύμφωνα με την ίδια πηγή, μπορούν να πλήξουν το Ισραήλ.

Σήμερα πάντως ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ, δήλωσε σήμερα Κυριακή (7/4) ότι έχουν ολοκληρωθεί οι προετοιμασίες για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε σεναρίου με το Ιράν.

Το γραφείο του υπουργού Άμυνας εξέδωσε την ανακοίνωση αυτή έπειτα από «αξιολόγηση της επιχειρησιακής κατάστασης» που έκανε ο υπουργός με υψηλόβαθμους στρατιωτικούς αξιωματικούς.

«Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ο υπουργός Γκάλαντ τόνισε ότι ο αμυντικός μηχανισμός ολοκλήρωσε τις προετοιμασίες για απαντήσεις σε περίπτωση οποιουδήποτε σεναρίου που να μπορεί να εξελιχθεί σε σχέση με το Ιράν», αναφέρει το γραφείο του υπουργού Άμυνας στην ανακοίνωσή του.

Πηγή pronews