Ο Έλον Μασκ προειδοποίησε ότι η δέσμευση του καθεστώτος Μπάιντεν να κάνει την Ουκρανία μέλος του ΝΑΤΟ κινδυνεύει να φέρει τον κόσμο σε μια «πυρηνική αποκάλυψη».

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε την Πέμπτη ότι η Ουκρανία θα λάβει ένταξη στο ΝΑΤΟ και ότι η υποστήριξη της Ουάσιγκτον προς τη χώρα παραμένει «σταθερή».

«Η Ουκρανία θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ», είπε ο Μπλίνκεν σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες μετά από συνάντηση με τον Ουκρανό υπουργό Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα. «Σκοπός μας στη σύνοδο κορυφής είναι να βοηθήσουμε να οικοδομήσουμε μια γέφυρα προς αυτή την ένταξη».

«Με βάση αυτά που άκουσα σήμερα… όλοι, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, θα διπλασιάσουν και, όπως είναι απαραίτητο, θα διπλασιάσουν την εξεύρεση των πόρων που συνεχίζει να χρειάζεται η Ουκρανία», συνέχισε.

«Περισσότερες από 30 χώρες έχουν τώρα υπογράψει ή βρίσκονται σε διαδικασία διαπραγμάτευσης για την υπογραφή διμερών συμφωνιών με την Ουκρανία και εμείς οι ίδιοι, οι Ηνωμένες Πολιτείες, εργαζόμαστε για τη δική μας διμερή συμφωνία».

Απαντώντας σε ένα tweet σχετικά με τα σχόλια του Blinken, ο Musk απάντησε:

«Έτσι ξεκινά κυριολεκτικά η ταινία με την πυρηνική αποκάλυψη».

Το tweet του περιείχε έναν σύνδεσμο με την ταινία του 1983 «The Day After», η οποία απεικονίζει μια πυρηνική σύγκρουση μεταξύ της Αμερικής και της Σοβιετικής Ένωσης.

Ο Μασκ έχει μιλήσει εδώ και καιρό για τους κινδύνους της συνεχούς κλιμάκωσης της έντασης με τη Ρωσία εν μέσω του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία. Τον περασμένο Οκτώβριο, προειδοποίησε ότι η Αμερική «υπνοβατεί» στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο καθώς εντείνει την εμπλοκή της στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή.

«Η Ρωσία και η Κίνα άρχισαν να κάνουν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, δεν ξέρω πόσοι άνθρωποι το γνωρίζουν αυτό», είπε ο Μασκ τότε.

«Υπνοβατούμε στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο με τη μια ανόητη απόφαση μετά την άλλη».