Παραμένουν εν υπηρεσία 107 ένστολοι με καταδίκες

 

107 αστυνομικοί που έχουν διαπράξει σοβαρά ποινικά αδικήματα, έχουν καταδίκες και έχει ζητηθεί πειθαρχικά η απόταξή τους από το αστυνομικό σώμα

Σοκ προκαλεί το γεγονός ότι ο φρουρός της σκοπιάς στο αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων είναι αμετάκλητα καταδικασμένος σε 8 χρόνια κάθειρξη για κακούργημα, παρά το γεγονός ότι ήταν σε διαδικασία απόταξης.

Το «ΒΗΜΑ της Κυριακής» αποκαλύπτει στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με τα οποία 107 αστυνομικοί που έχουν διαπράξει σοβαρά ποινικά αδικήματα, έχουν καταδίκες και έχει ζητηθεί πειθαρχικά η απόταξή τους από το αστυνομικό σώμα, παραμένουν σήμερα στην αστυνομία, υπηρετώντας ή όντας ενεργοί εντός της αστυνομίας λόγω διαδικαστικών εκκρεμοτήτων.

Οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Βήματος, που έχουν μετατεθεί δυσμενώς σε περιφερειακά Α.Τ. καλούνται να αντιμετωπίσουν κρίσιμα ζητήματα για την ασφάλεια των πολιτών, χωρίς ωστόσο λόγω της αποστασιοποίησής τους και της δυσμενούς μεταχείρισής τους να ανταποκρίνονται επαρκώς στα καθήκοντά τους.

Υπολογίζεται ότι έχουν συλληφθεί επ αυτοφώρω ή ασκούνται ποινικές διώξεις για σοβαρά αδικήματα σε περίπου 150 αστυνομικούς, οι περισσότεροι εκ των οποίων υπηρετούν κανονικά στο σώμα επειδή εκκρεμούν οι δίκες τους.