H CIA έχτισε «12 μυστικές βάσεις κατασκόπων» στην Ουκρανία και διεξήγαγε σκιώδη πόλεμο για 10 χρόνια, επιβεβαιώνει η έκθεση Bombshell NYT.

Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε αρχικά στο ZeroHedge και αναδημοσιεύτηκε με άδεια.

Προσκεκλημένη ανάρτηση από τον Tyler Durden.

Την Κυριακή, οι New York Times δημοσίευσαν μια εκρηκτική και πολύ καθυστερημένη πλήρη παραδοχή ότι οι αμερικανικές πληροφορίες όχι μόνο έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη λήψη αποφάσεων εν καιρώ πολέμου στην Ουκρανία, αλλά είχαν ιδρύσει και χρηματοδοτήσει κέντρα κατασκοπείας υψηλής τεχνολογίας διοίκησης και ελέγχου. πριν από τη ρωσική εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου πριν από δύο χρόνια.

Από τις μεγαλύτερες αποκαλύψεις είναι ότι το πρόγραμμα καθιερώθηκε πριν από μια δεκαετία και καλύπτει τρεις διαφορετικούς Αμερικανούς προέδρους. Οι Times λένε ότι το πρόγραμμα της CIA για τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών πληροφοριών της Ουκρανίας έχει «μεταμορφώσει» το πρώην σοβιετικό κράτος και τις δυνατότητές του σε «τους πιο σημαντικούς συνεργάτες πληροφοριών της Ουάσιγκτον ενάντια στο Κρεμλίνο σήμερα».

Αυτό περιλάμβανε την μυστική εκπαίδευση και εξοπλισμό Ουκρανών αξιωματικών πληροφοριών από το πρακτορείο πριν από τα γεγονότα του πραξικοπήματος του Μαϊντάν του 2014, καθώς και την κατασκευή ενός δικτύου 12 μυστικών βάσεων κατά μήκος των ρωσικών συνόρων – έργο που ξεκίνησε πριν από οκτώ χρόνια. Αυτές οι βάσεις πληροφοριών, από τις οποίες μπορούν να σαρωθούν οι επικοινωνίες των Ρώσων διοικητών και να παρακολουθούνται ρωσικοί κατασκοπευτικοί δορυφόροι, χρησιμοποιούνται για εκτόξευση και παρακολούθηση διασυνοριακών επιθέσεων με drone και πυραύλους στο ρωσικό έδαφος. Αυτό σημαίνει ότι με την αποκάλυψη του μακροχρόνιου «στενά φυλασσόμενου μυστικού» ο κόσμος μόλις έφτασε ένα μεγάλο βήμα πιο κοντά στον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο, δεδομένου ότι σημαίνει ότι η CIA είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνη για την αποτελεσματικότητα της πρόσφατης σειράς επιθέσεων που περιλάμβαναν απευθείας χτυπήματα με drone σε κλειδιά διυλιστήρια πετρελαίου και ενεργειακές υποδομές.

«Χωρίς αυτούς [τη CIA και τους επίλεκτους κομάντο που έχει εκπαιδευτεί], δεν θα υπήρχε τρόπος να αντισταθούμε στους Ρώσους ή να τους χτυπήσουμε», σύμφωνα με τον Ιβάν Μπακάνοφ, πρώην επικεφαλής της SBU, η οποία είναι η εγχώρια υπηρεσία πληροφοριών της Ουκρανίας.

Μια κύρια πηγή των αποκαλύψεων των NYT – αποκαλύψεις που μπορεί να μην αποτελούν έκπληξη για όσους δεν είναι ποτέ πρόθυμοι να καταπιούν τόσο εύκολα την κυρίαρχη «επίσημη» αφήγηση των γεγονότων – προσδιορίζεται ως ένας κορυφαίος διοικητής πληροφοριών που ονομάζεται στρατηγός Serhii Dvoretskiy.

Σαφώς, το Κίεβο και η Ουάσιγκτον θέλουν τώρα ο κόσμος να μάθει για τις βαθιές σχέσεις πληροφοριών που προσπάθησαν να κρύψουν την τελευταία δεκαετία. Είναι ίσως ένα είδος προειδοποίησης προς τη Μόσχα τη στιγμή που οι δυνάμεις της Ουκρανίας υποχωρούν: οι ΗΠΑ πολεμούν χέρι με γάντι με τους Ουκρανούς. Και όμως οι αποκαλύψεις που περιέχονται στην έκθεση των NY Times επιβεβαιώνουν επίσης αυτό για το οποίο ο Πρόεδρος Πούτιν κατηγορεί ακριβώς την Ουάσιγκτον εδώ και χρόνια.

Ενώ η μακροσκελής έκθεση των NYT είναι γεμάτη από νέες αποκαλύψεις και επιβεβαίωση του πόσο βαθιά εμπλέκεται πάντα η CIA στην Ουκρανία, παρακάτω είναι επτά από τις μεγαλύτερες που περιέχονται στην ιστορία …

Περιγραφή μυστικού καταφυγίου κατασκόπων!!
Η έκθεση περιέχει μια εκπληκτικά λεπτομερή περιγραφή ενός από τα «μυστικά» υπόγεια κέντρα διοίκησης που ιδρύθηκαν από τη CIA κοντά στα ρωσικά σύνορα… τοποθεσία που δεν αποκαλύφθηκε φυσικά:

Όχι πολύ μακριά, ένα διακριτικό πέρασμα κατηφορίζει σε ένα υπόγειο καταφύγιο όπου ομάδες Ουκρανών στρατιωτών παρακολουθούν Ρώσους κατασκοπευτικούς δορυφόρους και κρυφακούουν συνομιλίες μεταξύ Ρώσων διοικητών. Σε μια οθόνη, μια κόκκινη γραμμή ακολουθούσε τη διαδρομή ενός εκρηκτικού drone που περνούσε μέσω της ρωσικής αεράμυνας από ένα σημείο στην κεντρική Ουκρανία σε έναν στόχο στη ρωσική πόλη Ροστόφ.

Το υπόγειο καταφύγιο, που κατασκευάστηκε για να αντικαταστήσει το κατεστραμμένο κέντρο διοίκησης τους μήνες μετά την εισβολή της Ρωσίας, είναι ένα μυστικό νευρικό κέντρο του στρατού της Ουκρανίας.

Υπάρχει επίσης ένα ακόμη μυστικό: Η βάση χρηματοδοτείται σχεδόν πλήρως, και εν μέρει εξοπλισμένη, από τη CIA.

Ελίτ δύναμη κομάντο.
Μέσα σε δύο χρόνια μετά το πραξικόπημα του 2014 στην Ουκρανία που υποστηρίχθηκε από τη Δύση, η CIA είχε δημιουργήσει ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης για ελίτ Ουκρανούς πράκτορες:

Γύρω στο 2016, η CIA άρχισε να εκπαιδεύει μια επίλεκτη ουκρανική δύναμη κομάντο – γνωστή ως Unit 2245 – η οποία κατέλαβε ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και εξοπλισμό επικοινωνίας, ώστε οι τεχνικοί της CIA να μπορούν να τα αναστρέψει και να σπάσουν τα συστήματα κρυπτογράφησης της Μόσχας. (Ένας αξιωματικός στη μονάδα ήταν ο Kyrylo Budanov, τώρα ο στρατηγός που ηγείται της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας.)

Και η CIA βοήθησε επίσης στην εκπαίδευση μιας νέας γενιάς Ουκρανών κατασκόπων που δρούσαν στη Ρωσία, σε όλη την Ευρώπη και στην Κούβα και σε άλλα μέρη όπου οι Ρώσοι έχουν μεγάλη παρουσία.