Το σενάριο… τρόμου, της αντικατάστασης του Μπάιντεν από την Κάμαλα Χάρις

Το “παιδί του Ομπάμα” ως… χρυσή εφεδρεία για την αντικατάσταση Μπάιντεν

Όπως αναφέρεται στο μακροσκελές ρεπορτάζ του https://ysterografa.gr/: Η Κάμαλα Χάρις, η Μισέλ Ομπάμα, ο Γκάβιν Νιούσομ, η Γκρέτσεν Ουίτμερ. Τα ονόματα των δυνητικών… διασωστών του Δημοκρατικού Κόμματος, στην περίπτωση που δρομολογηθεί η αποχώρηση του Τζο Μπάιντεν από τη διεκδίκηση της Προεδρίας στις εκλογές του Νοεμβρίου έχουν ήδη… εγκατασταθεί στα σχετικά ρεπορτάζ των αμερικανών ΜΜΕ.

Υπάρχει ωστόσο ακόμη ένα, που διακινείται λιγότερο, για να… προστατευτεί. Και ίσως επειδή συνιστά τη “χρυσή εφεδρεία” για την αντικατάσταση του Τζο Μπάιντεν και την ενσάρκωση μιας προοπτικής πολυετούς κυριαρχίας των Δημοκρατικών,

Ο Υπουργός Μεταφορών Πιτ Μπούτετζετζ είναι μόλις 42 ετών. Και πριν από τέσσερα χρόνια, στην εσωκομματική μάχη των Δημοκρατικών για το προεδρικό χρίσμα, είχε ζορίσει τον Τζο Μπάιντεν περισσότερο από κάθε άλλον.

Δηλωμένος ομοφυλόφιλος και παντρεμένος με τον άνδρα των ονείρων του, ο “Δήμαρχος Πιτ”, όπως τον έμαθε η Αμερική από τα χρόνια που ήταν Δήμαρχος της πόλης Σάουθ Μπεντ της Ιντιάνα, δεν εργαλειοποίησε ποτέ την ταυτοτική επιλογή του. Δεν ενόχλησε. Αντιθέτως, έχει διαγράψει μια δημόσια διαδρομή αξιοπρέπειας, κερδίζοντας τη συμπάθεια κοινωνικών κοινών ακόμη και με συντηρητικές αφετηρίες και αναφορές.

Ο Πιτ Μπούτετζετζ είναι “πολιτικό παιδί” του Μπαράκ Ομπάμα. Με τον… προφήτη της Αλλαγής να τον στηρίζει παρασκηνιακά και να τον προωθεί, απέναντι στον Κυβερνήτη της Καλιφόρνια Γκάβιν Νιούσομ, τον οποίο στηρίζει και προωθεί ο Μπιλ Κλίντον. Στο μυαλό του Ομπάμα, εκείνος έγινε ο πρώτος Αφροαμερικανός Πρόεδρος των ΗΠΑ, και ο Μπούτετζετζ θα μπορούσε να γίνει ο πρώτος ομοφυλόφιλος.

Ο πειρασμός… να περιμένει βέβαια, είναι μεγάλος. Ακόμη και ο Γκάβιν Νιούσομ, που θεωρείται το εσωκομματικό αντίπαλο δέος, είναι 56 ετών. Δηλαδή, είναι 14 χρόνια μεγαλύτερός του.

Απ’ την άλλη, έχει αποδείξει ότι γνωρίζει να… εκπλήττει σε εκλογικές μάχες. Το 2020, μετά και την απόσυρση του… πεισματάρη Μπέρνι Σάντερς, ήταν ο μοναδικός που έδειχνε ότι μπορούσε να αφαιρέσει σημαντικό τμήμα της κοινωνικής βάσης των Δημοκρατικών από τον Τζο Μπάιντεν. Και θα το έκανε, αν δεν τον… σταματούσε ο Μπαράκ Ομπάμα.

ΠΗΓΗ https://ysterografa.gr