Νεκρός Έλληνας σκιέρ που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα στη Βουλγαρία σε χιονοδρομικό κέντρο

Χιονοστιβάδα έπληξε το χιονοδρομικό κέντρο του Μπόροβετς της Βουλγαρίας, καταπλακώνοντας στο πέρασμά της μια ομάδα Ελλήνων σκιέρ και snowboarders με συνέπεια ένα άτομο να χάσει τη ζωή του

Νεκρός εντοπίστηκε ο Έλληνας σκιέρ που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα το χιονοδρομικό κέντρο του Μπόροβετς στη Βουλγαρία το μεσημέρι της Δευτέρας (12/02/2024) στην περιοχή Markujik 3, σύμφωνα με το τοπικό site novinite.com.

Υπενθυμίζεται ότι χιονοστιβάδα έπληξε το χιονοδρομικό κέντρο του Μπόροβετς, καταπλακώνοντας στο πέρασμά της μια ομάδα Ελλήνων σκιέρ και snowboarders. Το περιστατικό συνέβη σήμερα το απόγευμα στην περιοχή Markujik 3, με αποτέλεσμα ένα άτομο να αγνοείται, σύμφωνα με βουλγαρικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετά μέλη της ομάδας κατάφεραν να γλιτώσουν από τη χιονοστιβάδα, αλλά ένα άτομο παραμένει θαμμένο κάτω από το χιόνι. Η Υπηρεσία Ορεινής Διάσωσης ειδοποιήθηκε για την κατάσταση γύρω στις 14:13 από μέλος της ομάδας. Ενώ ο ακριβής αριθμός των ατόμων στην πληγείσα περιοχή παραμένει ασαφής, πιστεύεται ότι υπήρχαν τέσσερις Έλληνες υπήκοοι κατά τη στιγμή της χιονοστιβάδας.

Ανταποκρινόμενοι στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης, πάνω από 15 διασώστες βουνού εξοπλισμένοι με τέσσερις σκύλους έχουν αναπτυχθεί για να εντοπίσουν τυχόν ίχνη του αγνοούμενου ατόμου. Η χιονοστιβάδα εκτιμάται ότι είχε μήκος περίπου 150 μέτρα και πλάτος σχεδόν 30 μέτρα.

Με αφορμή το περιστατικό, η Υπηρεσία Ορεινής Διάσωσης εξέδωσε προειδοποίηση με την οποία συμβουλεύει τα άτομα να αποφεύγουν τις ελικοειδείς βόρειες, βορειοανατολικές και ανατολικές πλαγιές του Μπόροβετς.

Ο άτυχος 36χρονος που έχασε τη ζωή του όταν καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα είχε καταγωγή από τη Φλώρινα και ονομάζεται Κωνσταντίνος Μομτσης, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ο άτυχος άνδρας ήταν λάτρης της ορειβασίας και των χειμερινών σπορ και συνήθιζε να ταξιδεύει σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και του εξωτερικού, όπως έκανε πρόσφατα και με τρεις φίλους του στη γειτονική Βουλγαρία.