Ένοπλη επίθεση σε προεκλογική συγκέντρωση υποψήφιου δημάρχου του Ερντογάν

Η επίθεση στην Τουρκία σημειώθηκε σε δήμο δυτικά της Κωνσταντινούπολης.

Ένοπλη επίθεση σημειώθηκε στην Τουρκία σε προεκλογική συγκέντρωση του υποψηφίου δημάρχου του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ). Η επίθεση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην περιοχή Κιουτστούκτσεκμετζε, δήμος που βρίσκεται στα δυτικά της Κωνσταντινούπολης.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες έχει τραυματιστεί μία γυναίκα 22 ετών. Η επίθεση κατά της προεκλογικής δραστηριότητας του υποψηφίου δημάρχου του Κιουτστούκτσεκμετζε, Αζίζ Γενίαϊ, έγινε με μακρύκαννο όπλο και πιστόλι, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Αλί Γερλίκαγια.

Ο Μουράτ Κουρούμ, υποψήφιος του ΑΚΡ για τον Μητροπολιτικό Δήμο της Κωνσταντινούπολης, στον οποίο υπάγεται ο περιφερειακός δήμος του Κιουτστούκτσεκμετζε, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σημειώνει:

«Καταδικάζω την επίθεση που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του υποψηφίου δημάρχου του Κιουτστούκτσεκμετζε, Αζίζ Γενίαϊ. Αυτές οι απειλές κατά της δημοκρατίας μας δεν θα μας βγάλουν ποτέ, μα ποτέ, από το δρόμο μας».

ΠΗΓΗ: https://www.ieidiseis.gr/