Συνέντευξη Β.Πούτιν σε Τ.Κάρλσον: «Η CIA ανατίναξε τους αγωγούς Nord Stream – Οι αμερικανικές ελίτ θέλουν να συνεχιστεί ο πόλεμος»

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν απέκλεισε την εισβολή στην Πολωνία ή στη Λετονία, ενώ επισήμανε πως η ήττα της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι «αδύνατη εξ ορισμού».

Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του δεν πρόκειται να επιτεθούν σε καμία χώρα του ΝΑΤΟ και αναφέρθηκε ονομαστικά σε Πολωνία και Λετονία, χώρες όπου η Ρωσία «δεν έχει συμφέροντα», κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον Αμερικανό παρουσιαστή Τάκερ Κάρλσον που παραχωρήθηκε αυτή την εβδομάδα και μεταδόθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στις ΗΠΑ (ξημερώματα Παρασκευής 9/2 στην Ελλάδα).

«Δεν έχουμε συμφέροντα στην Πολωνία, στη Λετονία, ή αλλού. Γιατί να το κάναμε αυτό; Απλούστατα δεν έχουμε κανένα συμφέρον. Δεν τίθεται ζήτημα», απάντησε ο Ρώσος πρόεδρος ερωτηθείς αν «μπορείτε να φανταστείτε σενάριο στο οποίο θα στέλνατε ρωσικά στρατεύματα στην Πολωνία».

Η ήττα της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι «αδύνατη»
Στη συνέχεια, ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε στον πόλεμο με την Ουκρανία, τονίζοντας πως η ήττα της Ρωσίας είναι «αδύνατη εξ ορισμού»

«Υπήρξαν αλαλαγμοί για το ότι πρέπει να καταφερθεί στρατηγική ήττα στη Ρωσία στο πεδίο της μάχης», είπε ο Ρώσος πρόεδρος. «Κατά τη γνώμη μου, αυτό είναι αδύνατο εξ ορισμού. Δεν θα γίνει ποτέ».

Αποθέωση για Τραμπ και καλή σχέση με Μπους
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Βλαντίμιρ Πούτιν αναφέρθηκε στις σχέσεις με τις ΗΠΑ, και κατά πόσο ο ίδιος σκέφτηκε ότι μια αλλαγή προέδρου θα άλλαζε την έκβαση του πολέμου.

«Μόλις με ρώτησες αν έρθει άλλος ηγέτης και αλλάξει κάτι; Δεν πρόκειται για τον ηγέτη», είπε, για να συμπληρώσει πως «δεν έχει να κάνει με την προσωπικότητα ενός συγκεκριμένου ατόμου. Είχα πολύ καλή σχέση με τον Μπους ας πούμε. Ξέρω ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον παρουσίαζαν ως ένα είδος χωριάτη που δεν καταλαβαίνει πολλά. Σας διαβεβαιώνω ότι αυτό δεν ισχύει».

Τόνισε ότι είχε μια παρόμοια θερμή σχέση με τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας πως «δεν πρόκειται για την προσωπικότητα του ηγέτη. Πρόκειται για τη νοοτροπία των ελίτ. Αν η ιδέα της κυριαρχίας με οποιοδήποτε κόστος, βασισμένη και σε δυναμικές ενέργειες κυριαρχήσει στην αμερικανική κοινωνία, τίποτα δεν θα αλλάξει. Μόνο χειρότερα θα γίνει».

Εφικτή η «συμφωνία» για την απελευθέρωση του Αμερικανού δημοσιογράφου Έβαν Γκέρσκοβιτς

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε πως είναι πιθανό να εξευρεθεί συμφωνία για να αποφυλακιστεί ο Αμερικανός δημοσιογράφος Έβαν Γκέρσκοβιτς, ο οποίος κρατείται στη Ρωσία για σχεδόν έναν χρόνο, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στον συντηρητικό σχολιαστή Τάκερ Κάρλσον.

«Πιστεύω πως μπορεί να καταλήξουμε σε συμφωνία», δήλωσε. «Δεν υπάρχουν ταμπού για τη διευθέτηση του θέματος αυτού. Είμαστε έτοιμοι να το επιλύσουμε, όμως κάποιοι όροι βρίσκονται υπό συζήτηση μέσω των διαύλων των ειδικών υπηρεσιών», πρόσθεσε.