Έδειραν και έστειλαν στο νοσοκομείο μαθητή συμμαθητές του στο ΕΠΑΛ Λαγκαδά

Ο γονείς του 18χρονου που φαίνεται να έζησε εφιαλτικές στιγμές καταγγέλλουν πως ειδοποιήθηκαν μία ώρα μετά το περιστατικό από τους υπεύθυνους, όταν το παιδί τους ένιωσε ζάλη και χρειάστηκε να διακομισθεί στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, όπου υποβάλλεται σε εξετάσεις

Σε μάστιγα εξελίσσονται πλέον τα καθημερινά φαινόμενα ακραίας και ωμής βίας μεταξύ ανηλίκων. Λίγο πριν χτυπήσει το κουδούνι για να μπει στην τάξη του ο 18χρονος μαθητής στο ΕΠΑΛ Λαγκαδά, ζει τον εφιάλτη της βίας στο διάδρομο του σχολείου, με τους συμμαθητές του να τον έχουν περικυκλώσει.

Ένας από αυτούς τον κρατά για να μη φύγει και άλλοι 15 ή 20, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, τον χτυπάνε στο κεφάλι και το σώμα.

«Κεφαλοκλείδωμα του κάνανε και τον βαρούσαν στο κεφάλι, γι’ αυτό και πονά το αυτί του, βουίζει, και στα πλευρά είναι πολύ χτυπημένος. Τον έσπρωξε ο ένας, τον έπιασε το παδί μου, του έδωσε μια σφαλιάρα και μετά πλακώσανε όλοι, 15 με 20 άτομα. Βρήκαμε τους 5 απο αυτούς που θυμάται. Δεν υπήρχαν προηγούμενα», είπε η μητέρα του μαθητή.

Ο γονείς του 18χρονου καταγγέλλουν πως ειδοποιήθηκαν μία ώρα μετά το περιστατικό από τους υπεύθυνους, όταν το παιδί τους ένιωσε ζάλη και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, όπου υποβάλεται σε εξετάσεις.

«Δεν υπάρχουν καθηγητές; Που είναι στα διαλειμματα οι καθηγητές ασφαλείας, που επιβλέπουν το χώρο; Και μας ενημέρωσαν και μετά απο μια ώρα; Και χωρίς να ξέρουμε τι χτυπήματα έχει το παιδί, δεν κάλεσε κανείς το ασθενοφόρο και πήγε τον πήρε ο σύζυγος;», είπε η μητέρα του 18χρονου.

Αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης συνέλαβαν πέντε μαθητές ηλικίας 17 και 18 ετών, οι οποίοι μετά τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για σωματική βλάβη αφέθηκαν ελεύθεροι.

«Είναι το μοναδικό περιστατικό; Τι κάνουμε για αυτό; Όταν ένας γονιός ξέρει ότι το παιδί του έχει παραβατική συμπεριφορά δεν πρέπει να ασχοληθεί περαιτέρω;», συμπλήρωσε η μητέρα του μαθητή.

Τα βίαια περιστατικά με θύτες και θύματα εφήβους δείχνουν να μην έχουν τέλος. Στη Ζάκυνθο, έξω από Γυμνάσιο πέντε ανήλικοι από 15 έως 17 ετών επιτέθηκαν σε 15χρονο και τον ξυλοκόπησαν.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση σωματικών βλαβών κατά συναυτουργία, ενώ συνελήφθησαν και οι γονείς τους για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.