Τη γλίτωσε από τις ποινικές διώξεις ο Τζο Μπάιντεν παρότι κρατούσε μυστικά και σκόπιμα απόρρητα έγγραφα

Ο Αμερικανός Πρόεδρος φαίνεται να ξεφεύγει από ποινικές διώξεις για τα απόρρητα έγγραφα που βρέθηκαν στο σπίτι και στο πρώην ιδιωτικό γραφείο του.

Ο Τζο Μπάιντεν «διατήρησε και αποκάλυψε σκόπιμα» απόρρητα έγγραφα αφού υπηρέτησε ως αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα, αλλά δεν θα αντιμετωπίσει ποινικές διώξεις, σύμφωνα με έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα (08/02) από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Η έκθεση που συντάχθηκε από τον ειδικό εισαγγελέα Ρόμπερτ Χουρ, ο οποίος επέβλεψε την έρευνα, ανέφερε ότι ο Μπάιντεν ως ιδιώτης μετά την αντιπροεδρία του, διατηρούσε και αποκάλυψε απόρρητο υλικό, συμπεριλαμβανομένου του στρατιωτικού και της εξωτερικής πολιτικής στο Αφγανιστάν.

Ακόμη, υπήρχαν σημειωματάρια που περιείχαν τις σκέψεις του για θέματα εθνικής ασφάλειας και «ευαίσθητες πηγές και μεθόδους πληροφοριών», αναφέρει η έκθεση.

Προσθέτει ακόμη ότι «η δίωξη του κ. Μπάιντεν είναι αδικαιολόγητη με βάση την εξέταση των επιβαρυντικών και ελαφρυντικών παραγόντων». Η έκθεση του κ. Χουρ αναφέρει ότι θα ήταν δύσκολο να καταδικαστεί ο Μπάιντεν, επειδή «στη δίκη, ο κ. Μπάιντεν πιθανότατα θα παρουσιαζόταν σε μια κριτική επιτροπή, όπως έκανε κατά τη συνέντευξή μας μαζί του, ως ένας συμπαθής, καλοπροαίρετος, ηλικιωμένος άνδρας με κακή μνήμη».

Η έρευνα άρχισε εδώ και πάνω από έναν χρόνο, από όταν βρέθηκαν απόρρητα έγγραφα στο σπίτι και στο πρώην ιδιωτικό γραφείο του Μπάιντεν.