Flipside: Ποια είναι η νέα λειτουργία που έρχεται στο Instagram

Μια ανάλογη λειτουργία ήταν διαθέσιμη και για τα stories του Instagram

Το Instagram ετοιμάζει μία νέα λειτουργία, το λεγόμενο «Flipside» που θα επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν αναρτήσεις που θα είναι ορατές μόνο σε επιλεγμένους χρήστες ή στενούς φίλους.

Το Instagram έχει ξεκινήσει δοκιμές για τη νέα λειτουργία ενεργοποιώντας την σε μια μικρή ομάδα ωστόσο, το μέσο που ανήκει στη Meta σκοπεύει να επεκτείνει αυτή τη λειτουργία σε περισσότερους χρήστες.

Ο επικεφαλής του Instagram, Adam Mosseri, δεν είναι σίγουρος για την έναρξη αυτής της λειτουργίας με την εταιρεία να λαμβάνει feedback για τη βελτίωσή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες το «Flipside», θα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να διατηρούν έναν ξεχωριστό χώρο για αυτές τις ιδιωτικές αναρτήσεις, παρέχοντας στους χρήστες τον πλήρη έλεγχο για το ποιός μπορεί ή δεν μπορεί να τις δει.

Αυτός ο χώρος φέρεται να έχει σχεδιαστεί για όσους επιθυμούν να μοιράζονται ιδιωτικό ή προσωπικό περιεχόμενο αποκλειστικά με στενούς φίλους και συγγενείς.

Μια εμπειρία παρόμοια με έναν ξεχωριστό λογαριασμό

Είναι σύνηθες στο Instagram, για άτομα και διασημότητες, να διατηρούν έναν ξεχωριστό λογαριασμό που συχνά αναφέρεται ως «finsta» ή «fake Insta» τον οποίο μοιράζονται αποκλειστικά με δικούς τους ανθρώπους. Η λειτουργία «Flipside» θα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να μπορούν να αναπαράγουν περιεχόμενο στους κύριους λογαριασμούς τους, επιτρέποντάς τους να δημοσιεύουν φωτογραφίες και βίντεο ορατά μόνο σε όσους επιλέγουν.

Επιπλέον, το Instagram φέρεται να είναι έτοιμο να επιτρέψει στους χρήστες να διαμορφώσουν μια προσαρμοσμένη εικόνα προφίλ, όνομα και βιογραφικό για «Flipside», δημιουργώντας μια εμπειρία παρόμοια με έναν ξεχωριστό λογαριασμό.

Μια ανάλογη λειτουργία ήταν διαθέσιμη για τα stories του Instagram, επιτρέποντας στους χρήστες να ανεβάζουν ιστορίες που είναι ορατές μόνο σε επιλεγμένα άτομα που έχουν οριστεί ως στενοί φίλοι και αναγνωρίζονται από έναν πράσινο κύκλο. Η επερχόμενη λειτουργία «Flipside» αναμένεται να παρέχει παρόμοια λειτουργία.

Πηγή pronews