Συγκρούστηκαν δύο αεροπλάνα στην Ιαπωνία – Δεύτερο περιστατικό μέσα σε λίγες ημέρες

Αεροσκάφος της Korean Air Lines συγκρούστηκε με αεροσκάφος της Cathay Pacific Airways στο αεροδρόμιο New Chitose της Ιαπωνίας.

 

Σύμφωνα με την Hokkaido Airports, η οποία διαχειρίζεται το αεροδρόμιο New Chitose στην Ιαπωνία, έλαβε αναφορά για το γύρω στις 5:30 μ.μ.

Το ατύχημα συνέβη όταν το αεροπλάνο της Korean Air ετοιμαζόταν για απογείωση, δήλωσε ο αξιωματούχος της αεροπορικής εταιρείας.

Στο αεροπλάνο της Korean Air επέβαιναν 289 επιβάτες, μετέδωσε το STV Japan, αλλά δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

Περισσότερες από 46 πτήσεις έχουν ακυρωθεί μόνο σήμερα στο αεροδρόμιο λόγω των συνθηκών χιονόπτωσης στην περιοχή.

Η θανατηφόρα σύγκρουση στις 2 Ιανουαρίου

Το ατύχημα αυτό, έρχεται μόλις δύο εβδομάδες μετά τη θανατηφόρα σύγκρουση αεροπλάνων στο αεροδρόμιο Haneda του Τόκιο με πέντε νεκρούς.

Συγκεκριμένα στις 2 Ιανουαρίου το αεροσκάφος της Japan Airlines τυλίχτηκε στις φλόγες σήμερα στο αεροδρόμιο Χανέντα αφού φαίνεται πως συγκρούσθηκε με αεροσκάφος της ακτοφυλακής.

Στο αεροσκάφος της ακτοφυλακής επέβαιναν έξι άτομα. Οπως έγινε γνωστό νωρίτερα, ο κυβερνήτης του κατάφερε να το εγκαταλείψει και είναι σώος και οι άλλοι πέντε, που αρχικά φέρονταν ως αγνοούμενο βρέθηκαν αλλά δεν είχε γίνει γνωστό σε τι κατάσταση βρίσκονται, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo επικαλούμενο την πυροσβεστική υπηρεσία. Τελικά τα πέντε μέλη του πληρώματος σκοτώθηκαν.

Το σοκαριστικό ηχητικό ντοκουμέντο λίγο πριν την σύγκρουση αεροπλάνων

Το ηχητικό ντοκουμέντο απο τον πύργο ελέγχου, που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, φαίνεται να αποκαλύπτει τη στιγμή που το αεροπλάνο JAL (πτήση 516) κλήθηκε να συνεχίσει την προσέγγισή του στον διάδρομο 34R. «Clear to land 34R Japan Airlines 516» (Ελεύθερο για προσγείωση στον διάδρομο 34R, Japan Airlines 516) ακούγεται να λέει ένας ελεγκτής, αναφερόμενος στο επιβατικό αεροσκάφος με τον αριθμό πτήσης του.

πηγή: https://www.ieidiseis.gr/