Συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά απαντούν σε οργίλο ύφος και με αποστομωτικό τρόπο στην κυβέρνηση για τον γάμο στα ομόφυλα ζευγάρια

Συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού έσπευσαν να απαντήσουν στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, με αιχμηρό τρόπο για τον γάμο στα ομόφυλα ζευγάρια, προτρέποντας τον να είναι πιο προσεκτικός και να συνειδητοποιήσει ότι ο πολιτικός αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι ο Αντώνης Σαμαράς

Την οργή του πρώην πρωθυπουργού προκάλεσαν οι σημερινές αναφορές στο πρόσωπό του από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη.

Ειδικότερα, συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά εξαπολύουν σφοδρή επίθεση στον Παύλο Μαρινάκη, απαντώντας καυστικά σε αυτά που ανέφερε για τον πρώην πρωθυπουργό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των συντακτών.

«Σήμερα, ημέρα έναρξης των υποχρεωτικών “φροντιστηρίων” του κ. Σκέρτσου στους βουλευτές της ΝΔ για τον γάμο ομοφυλοφίλων και την τεκνοθεσία , ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέλεξε να “επιτεθεί” στον κ. Αντώνη Σαμαρά επειδή απουσίαζε στην ψηφοφορία τον …Δεκέμβριο του 2015, επί κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα – ΣΥΡΙΖΑ κι επί μεταβατικής προεδρίας της ΝΔ, για το σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλοφίλων!!! Δεν αντιλαμβανόμαστε το “μάθημα” που θέλησε να δώσει σήμερα ο κ.Παύλος Μαρινάκης στον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο της ΝΔ. Επί της ουσίας: πιστεύει η κυβέρνηση ότι το σύμφωνο συμβίωσης και ο γάμος είναι το ίδιο πράγμα; Δεν γνωρίζει ότι το σύμφωνο συμβίωσης αφορά σε νομικά ζητήματα για τα ομόφυλα ζευγάρια, ενώ ο γάμος αφορά στην τεκνοθεσία, δηλαδή στα παιδιά , στη μητέρα και στον πατέρα; Επί της διαδικασίας: ο Αντώνης Σαμαράς ως πρωθυπουργός ουδέποτε προέτρεψε , ούτε υπέδειξε στους βουλευτές του την “αποχή”. Κι ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σεβάστηκε απολύτως το “ζήτημα συνείδησης” που του έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την εκλογή του Προκόπη Παυλόπουλου ως Προέδρου της Δημοκρατίας. Γι αυτό, ας είναι πιο προσεκτικός ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κι ας συνειδητοποιήσει ότι ο πολιτικός αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ κι όχι ο Αντώνης Σαμαράς!

Μαρινάκης για Σαμαρά: «Η αποχή είναι κοινοβουλευτική στάση, το γνωρίζει και ο ίδιος»
«Η αποχή είναι κοινοβουλευτική στάση και το γνωρίζει ο κ. Σαμαράς, ο οποίος στο σύμφωνο συμβίωσης (2015) είχε επιλέξει την αποχή», ανέφερε ο Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών σήμερα, Δευτέρα.

Ο ίδιος σημείωσε ακόμη ότι: «Ο πρώην πρωθυπουργός διατύπωσε γνωστές απόψεις. Ήταν ξεκάθαρο αυτό που είπε ο πρωθυπουργός. Εισηγείται τη νομοθετική παρέμβαση και ζητεί αρχικά από τους βουλευτές της ΝΔ να το υπερψηφίσουν. Είπε επίσης απευθυνόμενος σε όσους σκέφτονται να το καταψηφίσουν ότι είναι προτιμότερο να απέχουν».

Αντώνης Σαμαράς: Ηχηρό «όχι» στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια
Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επιμένει στη θέση του για το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών, ενώ η χθεσινή νέα παρέμβασή του με αιχμές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη για την προτροπή αποχής από την ψηφοφορία προκάλεσε ήδη «άγχος» στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Ο Αντώνης Σαμαράς προανήγγειλε ότι θα καταψηφίσει το σχετικό σχέδιο νόμου, κάτι που εξάλλου έχει ήδη πράξει με το ν/σ για το μεταναστευτικό.

Ο πρώην πρωθυπουργός, σε δήλωσή του χθες από την Καλαμάτα, σημείωσε:

«Στη συντριπτική της πλειοψηφία η κοινωνία έχει αποκρυσταλλωμένη άποψη γι’ αυτό το ζήτημα, κι εγώ θα τοποθετηθώ όταν έρθει η ώρα στη Βουλή. Εγώ ξέω ότι επί χρόνια όλοι οι πολιτικοί λέμε στον ελληνικό λαό ότι πρέπει να μην απέχει από τις εκλογές και να ψηφίζει για το καλό της δημοκρατίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, διερωτήθηκε: «Θα λέμε στον ελληνικό λαό να ψηφίζει και να μην απέχει, και λέμε ταυτόχρονα στους υπουργούς και στους βουλευτές να απέχουν;»