Νέες αεροπορικές επιδρομές από τα αμερικανικά – βρετανικά πολεμικά αεροσκάφη στη Χοντέιντα της Υεμένης.

Ο Τραμπ κατηγόρησε τον Μπάιντεν ότι διοργάνωσε τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο μετά τις επιθέσεις στους Χούθι.

Ένας νέος βομβαρδισμός έπληξε σήμερα, Σάββατο, την πόλη Χοντέιντα στη δυτική Υεμένη, πλήγμα που ήρθε ως απάντηση σε μια επίθεση με ρουκέτα που εξαπέλυσαν οι αντάρτες Χούθι από αυτή την πόλη – λιμάνι, ανέφεραν πηγές ασφαλείας.

Τα αμερικανικά και βρετανικά πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν ξανά την πρωτεύουσα της Υεμένης, Σαναά, χθες το βράδυ. Η καταστροφή της στρατιωτικής υποδομής των Χούθι ήταν ο στόχος της επιχείρησης.

Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ είπε ότι τα αμερικανικά στρατεύματα επιτέθηκαν σε σταθμό ραντάρ των Χούτι στην Υεμένη.

Νέο χτύπημα πραγματοποιήθηκε με πυραύλους Tomahawk από το αντιτορπιλικό USS Carney (DDG-64).

Αναπληρωτής Πρόεδρος της Αρχής Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Ansar Allah: Η βάση που είχαν στόχο οι Αμερικανοί ήταν εκτός υπηρεσίας.

Δεν θα επιτρέψουμε στους Αμερικανούς να εισβάλουν στη χώρα μας, και θα απαντήσουμε σύντομα..!

Μέχρι σήμερα, οι επιθέσεις των Χούθι, ως αντίποινα στους ανελέητους Ισραηλινούς βομβαρδισμούς αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας, οδήγησαν 2.000 να παρακάμψουν τα στενά του Άντεν, είπε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, επιδεινώνοντας τις καθυστερήσεις στη ναυτιλία και εντείνοντας το κόστος των εταιρειών. Σύμφωνα με μελέτη του Kiel Institute for the World Economy, ο όγκος των εμπορευματοκιβωτίων που διέρχονται από την Ερυθρά Θάλασσα έπεσε τον Δεκέμβριο σε περίπου 70% κάτω από το αναμενόμενο.

Ο Τραμπ, ο οποίος κατηγορήθηκε επανειλημμένα από Δημοκρατικούς πολιτικούς για πολεμοχαρή, είπε:

«Είπαν (οι Δημοκρατικοί) ότι θα προκαλούσα τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, άρα γιατί γινόμαστε μάρτυρες ενός εντελώς παράφρονα ανθρώπου που χρησιμοποιεί το «War Powers Act» και μαχητικά αεροσκάφη F-22 και πυραύλους Tomahawk εναντίον της Υεμένης».

«Ο δόλιος Μπάιντεν οδηγεί την Αμερική στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο».

«Ο απατεώνας Τζο Μπάιντεν δεν είναι μόνο ανίκανος, πιστεύω ότι είναι τρελός… είναι μια ψυχική καταστροφή που οδηγεί τη χώρα μας στην κόλαση. Θα μπούμε στον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο χωρίς λόγο εξαιτίας αυτού του ανθρώπου».

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οι βομβαρδισμοί θα μπορούσαν επίσης να συμβάλουν στην ενίσχυση της δημοτικότητας των Χούθι. Ως μέρος του λεγόμενου Άξονα Αντίστασης του Ιράν, οι Χούθι στοχεύουν να εκμεταλλευτούν τις επιθέσεις τους εναντίον πλοίων που θεωρούν ότι συνδέονται με το Ισραήλ για να ενισχύσουν τη δημοτικότητά τους, τοποθετώντας τους εαυτούς τους ως σημαντικούς παίκτες ισχύος σε όλη τη Μέση Ανατολή. Οι επιθέσεις της ομάδας στην Ερυθρά Θάλασσα την έχουν ήδη βοηθήσει να συγκεντρώσει περισσότερη υποστήριξη, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.