Μεσολόγγι: Δέκατη ημέρα ερευνών για τον εντοπισμό του Μπάμπη

Για δέκατη ημέρα συνεχίζεται το θρίλερ με την εξαφάνιση του 31χρονου Μπάμπη καθώς οι έρευνες των Αρχών στην περιοχή του Μεσολογγίου βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη

Συγκεκριμένα η Αστυνομία «χτενίζει» συγκεκριμένη περιοχή κάτω από το αεροδρόμιο όπου η κάμερα είχε εντοπίσει το αυτοκίνητο του 50χρονου φίλου του και κρεοπώλη στο επάγγελμα, το βράδυ της εξαφάνισης του Μπάμπη.

Για την υπόθεση μίλησε στο MEGA ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η υπόθεση «”φωνάζει” εκκωφαντικά».

Ο κ. Τσούκαλης ανέφερε πως, «δεν έχω ξαναδεί τόσα πολλά εγκλήματα μέσα στο 1ο 10ήμερο ενός μήνα. Είμαι φύσει αισιόδοξος και θέλω να πιστεύω ότι ο Μπάμπης είναι καλά. Ωστόσο, ανησυχώ σε μεγάλο βαθμό όπως και η οικογένεια, γιατί είναι κάποια πράγματα που είναι σημαντικά και ο άνθρωπος που βρίσκεται στο «κάδρο» θα πρέπει να ανακαλέσει στην μνήμη του κάποια πράγματα».

Σύμφωνα με τον κ. Τσούκαλη, «τον καλεί ο Μπάμπης να του πάει ένα αναψυκτικό κι μετά να τον πάει σε ένα σημείο και τον αφήσει σε ένα σημείο για να πάει μετά με κάποιον άλλο φίλο του για κυνήγι στις 8.30 το βράδυ. Τον παίρνει από το σπίτι και τον πάει σε αυτό το σημείο. Σε πρώτη ανάκριση ο 50χρονος δηλώνει ότι δεν ήξερε με ποιον θα πήγαινε ο Μπάμπης για κυνήγι. Σε 2η κατάθεσή του υποδεικνύει το άτομο που θα πήγαινε. Όταν η ΕΛ.ΑΣ. κάλεσε το εν λόγω άτομο, αυτό το άτομο δήλωσε άγνοια, και δεν υπάρχει και καμία επαφή στα τηλέφωνα. Δεύτερον παίρνει τον φίλο του, τον πηγαίνει στο σημείο που λέει και μετά λέει πως πηγαίνει σπίτι του. το σπίτι του από το σημείο αυτό είναι περίπου 8 λεπτά. Ο 50χρονος χάνεται για 1 ώρα περίπου, και όταν τον ρώτησε αστυνομία που ήταν αυτό το διάστημα είπε πως, δεν θυμάται, και ότι έκανε χρήση».

«Τους δύο άνδρες συνδέει και ένας δανεισμός εκ μέρους του Μπάμπη, ύψους 17.000 ευρώ στον άνθρωπο που είναι στο «κάδρο». Ο Μπάμπης φαίνεται να λέει ότι μέχρι την Κυριακή θέλει πίσω τα χτήματα – και εξαφανίζεται Πέμπτη. Αυτό φαίνεται από τα μηνύματα στο messenger και από τη διαμάχη που είχε εκείνη τη μέρα. Ο 50χρονος φέρεται να ζήτησε χτήματα για να αγοράσει κρέατα και να τα πουλήσει τις μέρες των γιορτών και έτσι στις 2 του μηνός να του τα επέστρεφε», συνέχισε.

Όσο για τα μηνύματα που σβήστηκαν από τον 50χρονο είπε: «Δεν υπήρχε λόγος να σβηστούν. Έσβησε συνομιλίες, δήλωσε πως το κινητό δεν το είχε μαζί του ενώ το είχε. Κάποια στιγμή έκλεισε το κινητό του. Μπορεί να εμπλέκεται και άλλο πρόσωπο ή άλλο αυτοκίνητο. Ο Μπάμπης είχε παράλληλα το κινητό μ την αδερφή του και από εκεί ανακτώνται τα δεδομένα».

Από το κινητό τηλέφωνο του 50χρονου κρεοπώλη έχουν ανακτηθεί δεδομένα τα οποία φανερώνουν πως ένα 24ωρο πριν την εξαφάνιση του Μπάμπη υπήρξε έντονο φραστικό επεισόδιο μεταξύ των δύο ανδρών, με αφορμή τα χρήματα που είχε δανείσει ο 31χρονος στον βασικό ύποπτο της υπόθεσης.

Επιπλέον, από τα δεδομένα που ανακτήθηκαν προκύπτει πως μετά τη συνάντηση με τον 31χρονο, ο κρεοπώλης επικοινώνησε με διάφορα άτομα προτού του πάρουν το κινητό του οι Αρχές.

Σημαντικό για την εξέλιξη της έρευνας θεωρείται ο εντοπισμός αυτών των ατόμων.

Κατά συνέπεια φαίνεται πως γνωρίζουν και άλλοι τι συνέβη στην συνάντηση του κρεοπώλη με τον 31χρονο.

Τέλος, πολύ σημαντικό στοιχείο θεωρούνται τα ευρήματα από εφαρμογές και μέσα δικτύωσης.

Από την οικογένεια του 31χρονου θεωρούν πλέον ως δεδομένο ότι ο Μπάμπης έχει πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας με τον πατέρα του εξαφανισμένου να υποστηρίζει ότι υπάρχουν άτομα που γνωρίζουν τι έχει συμβεί.