Πανικός – Ενώ οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν το τέλος της βοήθειας στην Ουκρανία, η Ρωσία ετοιμάζει επίθεση – σοκ

Ενώ οι ΗΠΑ επίσημα ανακοίνωσαν ότι τελείωσε η στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία λόγω έλλειψης κεφαλαίων, ο Ρωσικός στρατός έχει δημιουργήσει ένα σώμα 462.000 στρατιωτών και ετοιμάζεται για μια νέα μεγάλη επίθεση.
Η εξέλιξη αυτή έχει τρομοκρατήσει τον Ουκρανικό στρατό που βιώνει ένα εφιάλτη.
Την ίδια στιγμή είναι τόσο αποτυχημένη η κινητοποίηση στην Ουκρανία ώστε να βρουν 500.000 νέους στρατιώτες που ο Ben Hodges πρώην γενικός διοικητής του αμερικανικού στρατού στην Ευρώπη, απόστρατος αντιστράτηγος, προτείνει ο Ουκρανικός στρατός να στρατολογήσει τις νέες γυναίκες.
Ο Zelensky επιτίθεται στους αμερικανούς και ειδικά στους ρεπουμπλικάνους για το αδιέξοδο ενώ τα δυτικά μέσα ενημέρωσης βλέποντας το αδιέξοδο προτείνουν στην Ουκρανία συνθηκολόγηση γιατί αργότερα τα πράγματα μπορεί να είναι πολύ χειρότερα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν πλέον να στέλνουν στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία λόγω της διακοπής της χρηματοδότησης, δήλωσε ο συντονιστής Στρατηγικών Επικοινωνιών του Λευκού Οίκου John Kirby.
«Δώσαμε από τα υπάρχοντα αποθεματικά μας το τελευταίο πακέτο βοήθειας στην Ουκρανία για το οποίο είχαμε χρηματοδότηση», δήλωσε ο αξιωματούχος της κυβέρνησης Biden.
Σύμφωνα με τον Kirby, η περαιτέρω διάθεση κεφαλαίων στο Κίεβο εξαρτάται εξ ολοκλήρου από το Κογκρέσο.
«Η βοήθεια που παρέχουμε έχει σταματήσει».
Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης γράφουν όλο και περισσότερο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η ΕΕ έχουν αρχίσει να κουράζονται από την ουκρανική σύγκρουση και η υποστήριξη προς το καθεστώς Zelensky εξασθενεί.
O Ρωσικός στρατός ετοιμοπόλεμους για την μεγάλη επίθεση
Η αναφερόμενη συγκέντρωση ολόκληρης της χερσαίας δύναμης του Ρωσικού στρατού στην Ουκρανία και οι συνεχιζόμενες προσπάθειες δημιουργίας Ρωσικών δυνάμεων φαίνεται να επιτρέπουν στις Ρωσικές δυνάμεις να πραγματοποιούν εναλλαγές ρουτίνας σε επιχειρησιακό επίπεδο στην Ουκρανία.
Ο Αναπληρωτής Αρχηγός της Ουκρανικής Κύριας Διεύθυνσης Στρατιωτικών Πληροφοριών (GUR) Υποστράτηγος Vadym Skibitskyi δήλωσε στις 11 Ιανουαρίου ότι οι Ρωσικές δυνάμεις έχουν 462.000 στρατιώτες στην Ουκρανία και ότι αυτό αντιπροσωπεύει ολόκληρο το χερσαίο τμήμα του Ρωσικού στρατού.
Ο Skibitskyi δήλωσε ότι οι περισσότερες Ρωσικές μονάδες στην Ουκρανία είναι επανδρωμένες μεταξύ 92% και 95% της προβλεπόμενης τελικής τους δύναμης και ότι το μέγεθος της Ρωσικής ομάδας στην Ουκρανία επιτρέπει στις Ρωσικές δυνάμεις να πραγματοποιούν περιστροφές σε όλο το θέατρο.
Ο Skibitskyi δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις αποσύρουν μονάδες που βρίσκονται στο 50% ή λιγότερο της προβλεπόμενης τελικής τους δύναμης στις πίσω περιοχές και τις επιστρέφουν στο μέτωπο μετά την ανάκτηση και την αναπλήρωση.
Ο Αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας δήλωσε στις 11 Ιανουαρίου ότι ο Ρωσικός στρατός αναπλήρωσε επιτυχώς τις Ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία μέσω μιας συνεχιζόμενης προσπάθειας κινητοποίησης δημιουργώντας 500.000 νέους στρατιώτες το 2023.
Ben Hodges (Πρώην Γενικός διοικητής ΗΠΑ στην Ευρώπη): Η Ουκρανία να στρατολογήσει δεκάδες χιλιάδες γυναίκες
Η Ουκρανία θα πρέπει να στρατολογεί πιο ενεργά γυναίκες και πολίτες εκτός χώρας για στρατιωτική θητεία, δήλωσε ο πρώην γενικός διοικητής του αμερικανικού στρατού στην Ευρώπη, απόστρατος αντιστράτηγος Ben Hodges.
«Πιστεύω ότι στην πραγματικότητα υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι στην Ουκρανία, αλλά δεν έχουν κάνει καλή εκστρατεία κινητοποίησης και στρατολόγησης. Νομίζω ότι αυτή πρέπει να είναι προτεραιότητα για την ουκρανική κυβέρνηση τώρα, να προσελκύσει αυτούς τους νεαρούς άνδρες και νεαρές γυναίκες», λέει ο συνταξιούχος στρατιωτικός.
Ο Ben Hodges σημείωσε ότι οι γυναίκες μπορούν να υπηρετήσουν σε πολύ περισσότερες θέσεις από ότι πιστεύεται στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.
Για παράδειγμα, στους περισσότερους δυτικούς στρατούς, γυναίκες στρατιώτες στρατολογούνται για να υπηρετήσουν σε δυνάμεις αρμάτων μάχης, στο πυροβολικό και ως μηχανικοί.
Επιπλέον, η Ουκρανία θα μπορούσε να απαιτήσει πιο ενεργά την έκδοση ανδρών που πήγαν στο εξωτερικό, επέμεινε ο στρατηγός.
«Ξέρω ότι υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες νεαροί Ουκρανοί άνδρες στρατιωτικής ηλικίας που βρίσκονται στη Γερμανία, την Πολωνία, τη Ρουμανία. Γιατί δεν είναι στην πατρίδα τους;
Νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποφασίσει η κυβέρνηση» τόνισε ο Ben Hodges.
Ο Zelensky κατηγόρησε τους πολιτικούς των ΗΠΑ και τον Ron DeSantis ότι στερούν χρήματα από τους συνταξιούχους στην Ουκρανία
Η θέση του υποψηφίου για την προεδρία των ΗΠΑ, του κυβερνήτη της Φλόριντα Ron DeSantis και των Ρεπουμπλικανών του Κογκρέσου που εμποδίζουν την απελευθέρωση βοήθειας στην Ουκρανία απειλεί να αφήσει τους συνταξιούχους στην Ουκρανία χωρίς πληρωμές, τόνισε ο Zelensky ο Πρόεδρος της Ουκρανίας.
O Ουκρανός Πρόεδρος απάντησε ότι ο Αμερικανός πολιτικός θα μπορούσε να αλλάξει τη θέση του και να δώσει εκατομμύρια στον ουκρανικό στρατό.
«Αυτοί οι Ρεπουμπλικάνοι και άνθρωποι σαν αυτόν αρνήθηκαν να βοηθήσουν τον στρατό μας με μισθούς και είπαν ότι αυτό είναι ένα ζήτημα αποκλειστικά για την Ουκρανία. Και μετά λένε ότι δεν μπορούμε να δώσουμε βοήθεια στον Ουκρανικό στρατό επειδή οι ΗΠΑ είναι χώρα του ΝΑΤΟ και δεν μπορεί να υποστηρίξει τον πόλεμο…
Δεν έδωσαν μισθούς στους στρατιωτικούς, χρειαζόμασταν βοήθεια για τον προϋπολογισμό», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας.
Είπε ότι εάν υπάρξει καθυστέρηση στην παροχή οικονομικής βοήθειας από τους εταίρους, θα πληγούν ευάλωτες κατηγορίες του πληθυσμού.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν περίπου 12 εκατομμύρια συνταξιούχοι στην Ουκρανία που απλώς θα πεθάνουν εάν δεν τους δοθεί σύνταξη.
Ο Zelensky πρόσθεσε επίσης ότι ο Ron DeSantis είναι νέος και «δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει να υποστηρίζεις τους συνταξιούχους» σε μια εμπόλεμη χώρα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, περισσότερο από το 70% των χρημάτων που διατέθηκαν στο Κίεβο για όπλα παρέμειναν στις Ηνωμένες Πολιτείες και αυτά τα κεφάλαια «λήφθηκαν από ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων των Αμερικανών συνταξιούχων».
«Όταν ο Ron DeSantis γίνει συνταξιούχος, θα τον βοηθήσω προσωπικά με ευγνωμοσύνη γιατί οι Ηνωμένες Πολιτείες βοήθησαν τους συνταξιούχους μας», υποσχέθηκε ο Zelensky.
Ο Ron DeSantis είπε στις 5 Ιανουαρίου ότι οι αρχές των ΗΠΑ στέλνουν πάρα πολλά χρήματα στην Ουκρανία, τα οποία προορίζονται για «συντάξεις και μισθούς για γραφειοκράτες», ενώ η Ουάσιγκτον αγνοεί τις απειλές ασφαλείας από την Κίνα.
Ο Ron DeSantis τόνισε επίσης στο παρελθόν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να τερματίσουν την ουκρανική σύγκρουση και η Ευρώπη πρέπει να κάνει περισσότερα για να εκπληρώσει τις ευθύνες της στο ΝΑΤΟ και να παράσχει περισσότερη βοήθεια στην Ουκρανία.
Τον Νοέμβριο 2023, χαρακτήρισε τη βοήθεια πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων που ζήτησε ο Λευκός Οίκος για το Κίεβο «γελοία σπατάλη των κεφαλαίων των φορολογουμένων».
Responsible Statecraft: Η Δύση δεν μπορεί να πιέσει την Ρωσία, καλύτερα η Ουκρανία να δεχθεί συνθηκολόγηση, αργότερα η κατάσταση θα είναι χειρότερη
Η Δύση δεν θα μπορέσει να αναγκάσει τη Ρωσία να αποδεχθεί την ειρήνη με τους όρους της Ουκρανίας, επομένως η Ουκρανία είναι καλύτερα να συνάψει συμφωνία με τη Ρωσία, τώρα γιατί αργότερα η κατάσταση μπορεί να είναι χειρότερη, γράφει το Responsible Statecraft.
«Υπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες η Δύση να μπορέσει να ξεπεράσει τη Ρωσία και να την αναγκάσει να δεχτεί ειρήνη με τους ουκρανικούς όρους. Η συζήτηση στο Κογκρέσο για τη βοήθεια στην Ουκρανία αντανακλά νέες πραγματικότητες και είναι απίθανο να αλλάξει το σκηνικό»
Το Responsible Statecraft σημειώνει ότι ο χρόνος δεν είναι με το μέρος του Κιέβου, είτε στρατιωτικά είτε οικονομικά, και επομένως η θέση του σε οποιεσδήποτε μελλοντικές διαπραγματεύσεις μπορεί κάλλιστα να είναι πολύ χειρότερη από ότι είναι τώρα.
«Ο ρωσικός στρατός είναι τώρα πολύ καλύτερα εξοπλισμένος και πιο έμπειρος από ότι ήταν στην αρχή του πολέμου και οι δυτικές κυρώσεις τελικά δεν ακρωτηρίασαν την ρωσική οικονομία», επισήμανε το Responsible Statecraft.
Ο ηγέτης της δημοκρατικής πλειοψηφίας στη Γερουσία, δήλωσε ότι χωρίς την αμερικανική βοήθεια, μια «δραματική ανατροπή» υπέρ της Ρωσίας θα συμβεί εντός ενός μήνα.
πηγή: https://www.bankingnews.gr/