Μπαράζ επιθέσεων απο τους Χούτι με ρουκέτες, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους κρουζ

Το πολεμικό πλοίο USS Bonhomme Richard στοχοποιήθηκε χθες από τους Χούτι στην Ερυθρά Θάλασσα.

Η Βρετανία προειδοποίησε για «σοβαρές συνέπειες» αφότου αμερικανικά και βρετανικά πολεμικά πλοία απώθησαν ένα μπαράζ 20 ρουκετών Χούτι, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους κρουζ, που προφανώς εκτοξεύτηκαν σε δυτικά πολεμικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα.

Υπονοώντας μια πιθανή περαιτέρω στρατιωτική απάντηση, ο Γκραντ Σαπς, ο υπουργός Άμυνας, είπε στους δημοσιογράφους ότι «κοιτάζει προς αυτή την κατεύθυνση» σε συνέντευξη Τύπου και κατηγόρησε ευθέως το Ιράν ότι βοηθά τους αντάρτες της Υεμένης με πληροφορίες και επιτήρηση.

Ο Σαπς είπε ότι η Βρετανία, οι δυτικοί σύμμαχοί της και η Σαουδική Αραβία «συμφωνούν όλοι» ότι η σειρά επιθέσεων σε πολεμικά πλοία και εμπορικά πλοία στη νότια Ερυθρά Θάλασσα «δεν μπορεί να συνεχιστεί» και δεν απέκλεισε να χτυπήσουν στρατιωτικούς στόχους των Χούθι στο έδαφος.

Το πολεμικό πλοίο USS Bonhomme Richard που στοχοποιήθηκε χθες από τους Χούτι στην Ερυθρά Θάλασσα.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν κατηγόρησε το Ιράν ότι υποστηρίζει τους Χούτι της Υεμένης στις επιθέσεις τους σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα, ανέφεραν δυτικά μέσα ενημέρωσης την Τετάρτη.

«Το Ιράν υποστηρίζει αυτές τις επιθέσεις με τεχνολογία, εξοπλισμό, πληροφορίες και πληροφορίες και έχουν πραγματικό αντίκτυπο στους ανθρώπους», είπε σε δημοσιογράφους στο Μπαχρέιν.

Λόγω των επιθέσεων της Υεμένης Houthis σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα, το κόστος των μεταφορών εμπορευματοκιβωτίων σε όλο τον κόσμο έχει σχεδόν διπλασιαστεί, αναφέρει το Wall Street Journal, αναφέροντας δεδομένα από τη συμβουλευτική εταιρεία Drewry Shipping Consultants.

Η αστάθεια της τιμής του πετρελαίου αυξάνεται καθώς κλιμακώνεται η σύγκρουση στην Ερυθρά Θάλασσα