Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-1 και ΑΕΚ-Άρης 0-0

Στους αγώνες ρεβάνς θα κριθεί η πρόκριση και για τις τέσσερις ομάδες

Όλα ανοικτά για την πρόκριση έμειναν μετά την πρώτη «αιώνια» μάχη στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας. Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός κατέληξαν στο ισόπαλο 1-1.  Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν στην εκπνοή του πρώτου μέρους με τον Αλεξανδρόπουλο, αλλά οι «πράσινοι» αντέδρασαν και ισοφάρισαν με τον Ιωαννίδη στο 65’.

Αυτό σημαίνει πως το «εισιτήριο» για τα προημιτελικά του δεύτερου τη τάξει θεσμού του ελληνικού ποδοσφαίρου θα κριθεί στον επαναληπτικό του «Γ. Καραϊσκάκης», σε μία εβδομάδα.

Ρεβάνς «φωτιά» προέκυψε στο ζευγάρι της ΑΕΚ με τον Άρη. Οι δύο ομάδες στο πρώτο ματς για τη φάση των «16» στη Νέα Φιλαδέλφεια, δεν προσέφεραν καλό αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι ήταν άψογα διαβασμένοι και κράτησαν με σχετική ευκολία το μηδέν. Ενώ και οι ίδιοι δεν δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες για να απειλήσουν.

Το rotation της Ένωσης δεν της βγήκε στο χορτάρι κι έτσι το 0-0 ήρθε μετά από αγώνα χωρίς πολλές φάσεις και δίχως θέαμα. Έτσι τα πάντα θα κριθούν στη ρεβάνς που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου στις 19:00 στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Με τον γηπεδούχο Άρη να περιμένει την ΑΕΚ με έπαθλο το εισιτήριο για τα προημιτελικά.