ΕΚΤΑΚΤΗ ενημέρωση αύριο για τον κορωνοϊό

Σε έκτακτη Συνέντευξη Τύπου προχωρά το Υπουργείο Υγείας αύριο, Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, στις 11:30 π.μ., για την πορεία του κορωνοϊού.

Μάλλον ο μίνι ανασχηματισμός, δεν έγινε τυχαία…Ξεκινούν ξανά οι ενημερώσεις για τον COVID, ενώ συζητείται ξανά και το ενδεχόμενο επαναφοράς της μάσκας ακόμα και στα σχολεία.

Στη σχετική ενημέρωση από το γραφείο Τύπου του υπουργείου Υγείας αναφέρεται: «Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ και καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας Χρήστος Χατζηχριστοδούλου και η καθηγήτρια Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ, Αναστασία Κοτανίδου θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου αύριο, Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024, στις 11:30 π.μ., στο υπουργείο Υγείας, σχετικά με την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας».

Στην προγραμματισμένη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε: «Η αύξηση των εμβολιασμών, ιδιαιτέρως στις ευπαθείς ομάδες, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητά μας».

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συστήνει τον εμβολιασμό με το επικαιροποιημένο εμβόλιο για τον κορωνοϊό, καθώς και με το εμβόλιο της γρίπης, όλων των ατόμων ηλικίας άνω των 60 ετών και των ατόμων με υποκείμενα νοσήματα.

Η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι «τα είχαμε πει, αυτοί οι τρεις μήνες είναι οι πιο δύσκολοι. Η κατάσταση αυτή θα συνεχιστεί μέχρι τέλος Φεβρουαρίου. Ο κορωνοϊός δεν είχε φύγει ποτέ, ήταν εδώ σε υποπαραλλαγές και τώρα η καινούργια υποπαραλλαγή που κυριαρχεί είναι της Όμικρον, αλλά δεν επηρεάζει το κατώτερο αναπνευστικό και δεν κάνει πνευμονίες».