POS σε ταξί, λαϊκές αγορές και περίπτερα αλλιώς… πρόστιμο 1.500 ευρώ

Στην υποχρεωτικότητα των POS αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Οικονομικών, Όμηρος Τσάπαλος, καθώς πλέον η χρήση τους επεκτείνεται σε 35 κλάδους λιανικής πώλησης, με πρωταγωνιστές τα ταξί, τις λαϊκές αγορές και τα περίπτερα.

Ωστόσο, το πρόστιμο αυτό μπορεί να αποτραπεί εφόσον οι επαγγελματίες έχουν παραγγείλει το τερματικό μέχρι την 31η Ιανουαρίου και βρίσκονται σε φάση αναμονής.

Ένας περιπτεράς για παράδειγμα, είναι καλύτερο στις τρεις η ώρα τη νύχτα να μην έχει ένα σωρό χρήματα στο περίπτερο του», δήλωσε σχετικά το πρωί της Δευτέρας 8/1 ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με τον κ. Τσάμπαλο, το μικτό περιθώριο κέρδους των περιπτερούχων είναι στο 3,5%, ενώ κάποια τερματικά χρεώνουν με προμήθειες ένα ποσοστό γύρω στο 1 με 1,5%.

Βάσει έρευνας, οι περιπτερούχων έχουν κάνει μια ειδική συμφωνία με μία εκ των τεσσάρων συστημικών τραπεζών και έχουν εξασφαλίσει προμήθεια 0,6% επί της συναλλαγής.

«Αν όντως δεν έχουμε τερματικό που είναι online και λειτουργικό, δεν θα πάρουμε το κεφάλι του ελεύθερου επαγγελματία. Όμως αυτό δεν μπορεί να είναι μια πρόφαση ούτως ώστε να ακυρωθεί μια μεγάλη μεταρρύθμιση που έρχεται στην καθημερινότητά μας», επεσήμανε ο κ. Τσάκαλος.

πηγή: https://www.cnn.gr/