Ανεμοστρόβιλος προκάλεσε καταστροφές σε σπίτια στο Σουφλί

Πρωτοφανές καιρικό φαινόμενο χτύπησε τα ξημερώματα το Αμόριο Σουφλίου στον Έβρο

Ανεμοστρόβιλος «χτύπησε» το χωριό Αμόριο Σουφλίου, προκαλώντας σοβαρές ζημιές σε σπίτια, επιχειρήσεις, την πλατεία και άλλους κοόχρηστους χώρους.

Ο ανεμοστρόβιλος που είχε μεγάλη ένταση, ξεκίνησε από την είσοδο του χωριού και κινήθηκε παράλληλα στην εθνική οδό, τον κάθετο άξονα Αρδανίου-Ορμενίου, όπου έπληjε τα πάντα σε μια απόσταση αρκετών μέτρων, όπως μεταδίδει ο τοπικός ιστότοπος evros-news.gr.

Ανεμοστρόβιλος προκάλεσε καταστροφές στο Αμόριο Έβρου
Ξήλωσε τις στέγες σπιτιών που είναι οι περισσότερες κεραμοσκεπές, ξερίζωσε ή έσπασε δέντρα, παρέσυρε κάδoυς, έσπασε πινακίδες και τζάμια, ενώ σκόρπισε παντού κλαδιά, κεραμίδια και άλλα αντικείμενα.

Τα μηχανήματα του δήμου έπιασαν αμέσως δουλειά, με τον καθαρισμό της περιοχής από τα υλικά και τα σπασμένα δέντρα. Παράλληλα κλήθηκαν οι μηχανικοί του δήμου Σουφλίου για μια πρώτη καταγραφή των ζημιών. Με βάση αυτή θα υποβληθεί αίτημα για αποκατάσταση και αποζημιώσεις.

Οι ζημιές είναι πολλές στις στέγες αρκετών σπιτιών και επειδή βρισκόμαστε σε χειμώνα και αναμένεται να υπάρξουν δύσκολες καιρικές συνθήκες, οι κάτοικοι είναι έντονα προβληματισμένοι.

Μάλιστα αν και μεγάλοι σε ηλικία οι περισσότεροι, αναφέρουν πως κάτι παρόμοιο δεν είχαν ξαναζήσει. Η ένταση του ανεμοστρόβιλου ήταν τεράστια και ταρακουνούσε τα πάντα στο διάβα του.

ΠΗΓΗ: www.evros-news.gr