Στα ντέρμπι της Super League: Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-2, Άρης-ΠΑΟΚ 2-1, πρώτος όμως ο Παναθηναϊκός

Δυσκολεύτηκε πάντως το “Τριφύλλι” να νικήσει με 2-1 τον Παναιτωλικό Super League

Στο 2-1 και 1-2 κρίθηκαν σχεδόν όλα αλλά και τα σημαντικότερα παιχνίδια στην 17η αγωνιστική της Super League πριν της αναμέτρησης Πανσερραϊκός-Κηφισιά που έληξε ισόπαλη με σκορ 1-1.

Η ΑΕΚ ήταν η μεγάλη θριαμβεύτρια στο «Γ. Καραϊσκάκης», καθώς νίκησε 2-1 τον Ολυμπιακό, ο οποίος έχει έντονα παράπονα για τη διαιτησία. Στο 32’ ο Άμραμπατ εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά κι ο Λιβάι Γκαρσία με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Μετά από κόρνερ ήρθε και το δεύτερο τέρμα, καθώς ο επιθετικός από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο πήρε ξανά την κεφαλιά, η μπάλα κατέληξε στον Τσούμπερ, ο οποίος έκανε το 0-2 στο 38’.

Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε πολλά προβλήματα κι ουσιαστικά δεν απείλησε στο πρώτο ημίχρονο. Μοναδική εξαίρεση αποτέλεσε η φάση του 44ου λεπτού, όπου βρήκε «καθαρή» ευκαιρία και το εκμεταλλεύτηκαν, μπαίνοντας ξανά στο ματς. Ο Φορτούνης είδε την κίνηση του Μασούρα, ο οποίος πλάσαρε τον Τσάνκοβιτς, περνώντας την μπάλα κάτω από τα πόδια, για το 1-2.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να κάνει το παιχνίδι της και μετά την ανάπαυλα, αλλά ο Ολυμπιακός άσκησε πίεση και κέρδισε την μπάλα. Οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν δίχτυα με τον Μασούρα στο 70’, αλλά το τέρμα δεν μέτρησε για χέρι.

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού διαμαρτυρήθηκαν, όπως έπραξαν και για τη φάση του 73ου λεπτού. Οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι του Κάλενς πάνω στον Ναβάρο, αλλά Μαρέφκα και VAR άφησαν το ματς να συνεχιστεί.

Στη Θεσσαλονίκη λοιπόν ο Άρης έβαλε στοπ στον ΠΑΟΚ και τον «γκρέμισε» απ’ την κορυφή της βαθμολογίας. Οι «κίτρινοι» επικράτησαν 2-1 στο μεγάλο ματς της 17ης αγωνιστικής της Super League.

Το ματς ήταν σε γενικές γραμμές κακό στο πρώτο μέρος και με ένταση στο δεύτερο ημίχρονο. Σουλεϊμάνοφ και Σαβέιρο οι σκόρερ των νικητών, μείωσε ο Μπάμπα για τον «δικέφαλο» που δεν είχε την δημιουργία προηγούμενων αγώνων. Έτσι οδηγήθηκε η αναμέτρηση στο 2-1 του Άρη.

«Χρυσή» αλλαγή ο Άντραζ Σπόραρ που πέτυχε τα δύο γκολ του Παναθηναϊκού στο 2-1 επί του αξιόμαχου Παναιτωλικού – Μείωσε στις καθυστερήσεις ο Σενγκέλια.

Σε άλλα ματς Βόλος-Ατρόμητος 1-2, ΠΑΣ Γιάννινα-Αστέρας Τρίπολης 2-1.