Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ-Προσάραξη ιστιοφόρου σε ακτή της Πρέβεζας

Καταιγίδες και άνεμοι έως 8 μποφόρ

Η επέλαση της κακοκαιρίας συνεχίζεται, με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία να επικαιροποιεί το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού. Μέχρι απόψε (Κυριακή 07/01) θα συνεχισθούν οι καταιγίδες και οι θυελλώδεις άνεμοι.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, η επιδείνωση που παρουσιάζει ο καιρός, θα συνεχισθεί έως και τις βραδινές ώρες της Κυριακής (07/01), με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις νοτιοδυτικούς ανέμους στα πελάγη, εντάσεως 7 με 8 μποφόρ.

Αναλυτικά σήμερα, Κυριακή 07 Ιανουαρίου, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες:

α) θα συνεχισθούν έως αργά το βράδυ στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και πιθανόν τη δυτική και τη νότια Πελοπόννησο.

β) κατά περιόδους θα επηρεάσουν τη Θράκη και πιθανώς την ανατολική Μακεδονία και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Σταδιακή ύφεση των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ της Κυριακής και μετά.

Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Πρέβεζας, Πάργας και Ηγουμενίτσας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για παροχή συνδρομής σε Ι/Φ σκάφος σημαίας Γερμανίας, το οποίο βρίσκεται σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή 0,5 ν.μ. δυτικά του όρμου Οδυσσέως.

Αμέσως ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και για την περιοχή αναχώρησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πρέβεζας, όπου εντόπισαν το ιστιοφόρο να είναι προσαραγμένο κοντά στην ακτή, με δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

Από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ σκάφους, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.