54 Κράτη πολεμούν τον Πούτιν χωρίς αποτέλεσμα

Τα δυτικά κράτη αύξησαν τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας αμέσως μετά την έναρξη της Ρωσικής Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης και από τότε η Ρωσία αντιμετωπίζει ταυτόχρονα στρατιωτικά και οικονομικά δεκάδες κράτη.

Οι 54 Χώρες που παρέχουν στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία έχουν ξοδέψει πάνω από 200 δισεκατομμύρια δολάρια από την έναρξη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης της Μόσχας, ανέφερε χθες Πέμπτη το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας (MoD).

Το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας υποστήριξε ότι περισσότερα από 500 διαστημικά οχήματα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ εργάζονται προς το συμφέρον των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων με περισσότερους από 70 δορυφόρους αναγνώρισης, ενώ τα υπόλοιπα είναι εμπορικά οχήματα διπλής χρήσης.

Επιπλέον, περισσότερα από 20.000 δορυφορικά τερματικά του δορυφορικού συστήματος Starlink είναι διαθέσιμα για το Κίεβο.

Σύμφωνα με τη Μόσχα, συνολικά 13.500 ξένοι μισθοφόροι (οι περισσότεροι από τους οποίους προέρχονται από την Ευρώπη) έφτασαν στην Ουκρανία για να πολεμήσουν υπέρ του καθεστώς ”Ζελένσκι”.

Μετά την απομάκρυνση 6.000 περίπου μισθοφόρων και την φυγή περισσότερων από 5.500, στη ζώνη ειδικής επιχείρησης παραμένουν μόνο 1.900 μισθοφόροι.

Το Ρωσικό υπουργείο πρόσθεσε ακόμη ότι ξένα Κράτη παρείχαν στον ουκρανικό στρατό πάνω από 1.600 «πακέτα» πυραύλων και όπλων πυροβολικού, 200 αντιαεροπορικά συστήματα, πάνω από 5.220 τεθωρακισμένα οχήματα και περισσότερα από 23.000 drones, ενώ οι πραγματικοί αριθμοί ενδέχεται να είναι ακόμα μεγαλύτεροι.

πηγή: https://www.el.gr/