«Θα πάμε σε μάχες χωρίς κανόνες, όρια και οροφές» προειδοποιεί ο Νασράλα το Ισραήλ

Εφόσον κηρύξει τον πόλεμο στον Λίβανο, αναφέρει ο θρησκευτικός ηγέτης της Χεζμπολάχ

Σε διάγγελμα του στον απόηχο την ισραηλινής επίθεσης με drone στη Βηρυτό, ο πολιτικός και πνευματικός ηγέτης της Hezbollah, Hassan Nasrallah-Χασάν Νασράλα προειδοποίησε το Ισραήλ ότι θα συρθεί σε μία μάχη «δίχως κανόνες, όρια και “οροφές”» εφόσον κηρύξει τον πόλεμο στον Λίβανο.

Ειδικότερα, ο αρχηγός της λιβανέζικης οργάνωσης επανέλαβε ότι η δολοφονία του υπαρχηγού της Hamas δεν θα περάσει χωρίς τιμωρία, προειδοποιώντας το Τελ Αβίβ να μην επιτεθεί στον Λίβανο.
Παράλληλα, υποστήρίξε ότι η εικόνα του Ισραήλ ως δημοκρατίας έχει καταρρεύσει πλήρως «ανθρώπινα, ηθικά, νομικά», προσθέτοντας ότι σε όλο τον κόσμο το εβραϊκό κράτος θεωρείται ως η χώρα που σκοτώνει και λιμοκτονεί παιδιά και αμάχους.
Ο ηγέτης της σιιτικής οργάνωσης του Λιβάνου υπενθύμισε τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι οι νέοι στις ΗΠΑ υποστηρίζουν ολοένα και περισσότερο τους Παλαιστινίους.
«Αυτό θα έχει μεγάλη επίδραση στη σύγκρουση και στους υπολογισμούς στην περιοχή μας», τόνισε ο Nasrallah.

Επιπλέον, ο ηγέτης της Hezbollah υπογράμμισε ότι σε τρεις μήνες μαχών στη Γάζα το Ισραήλ δεν πέτυχε καμία στρατηγική νίκη.
«Χθες το βράδυ προσπαθούσαν να παρουσιάσουν μια εικόνα νίκης με την προδοτική δολοφονία του Σεΐχη al-Saleh. Αλλά
στη Γάζα πού είναι;» διερωτήθηκε με νόημα, αναφερόμενος στη χθεσινή δολοφονία του υπαρχηγού της Hamas στη Βυρητό.

Περαιτέρω, κατηγόρησε το Εβραϊκό κράτος ότι υποτιμά επί τούτου τις στρατιωτικές του απώλειες τόσο στη Γάζα όσο και στον Λίβανο.
«Στο μέτωπό μας στο Λίβανο, δεν αποκαλύπτουν τον αριθμό των νεκρών και των τραυματιών και είναι χιλιάδες» είπε χαρακτηριστικά

Ο Nasrallah προανήγγειλε ότι θα εκφωνήσει άλλη μια ομιλία την Παρασκευή, όπου είπε ότι θα μιλήσει σε βάθος για τις μάχες της Hezbollah με το Ισραήλ.

Η Γάζα κατέδειξε «το πιο άσχημο πρόσωπο των ΗΠΑ»

Αναφορικά με τη στάση των Ηνωμένων Πολιτειών για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, ο αρχηγός της Hezbollah ανέφερε ότι η Γάζα έδειξε το «πιο άσχημο» πρόσωπο για τις ΗΠΑ.
«Αυτός που κάνει τη δολοφονία στη Γάζα είναι η αμερικανική [διαχείριση] και η αμερικανική απόφαση και η αμερικανική πολιτική και ο αμερικανικός πύραυλος και η αμερικανική βόμβα» εξήγησε.
Ενώ προσέθεσε ότι οι ΗΠΑ εμποδίζουν τη διακοπή του πολέμου και απομονώνονται διεθνώς.

Ο αρχηγός της λιβανέζικης οργάνωσης υποστηρίζει ότι ενώ οι «οργανώσεις αντίστασης» μοιράζονται ένα κοινό όραμα για το μέλλον της περιοχής -ενάντια στην ισραηλινή κατοχή- κάθε οργάνωση λειτουργεί σύμφωνα με το δικό της στρατηγικό όραμα και την τοπική ατζέντα.
Τονίζει ότι ο λεγόμενος «άξονας αντίστασης» δεν ακολουθεί μια κεντρική εντολή.
Για παράδειγμα, επισημαίνει, οι Houthis δεν διεξάγουν τη «μάχη της Ερυθράς Θάλασσας» στην Υεμένη σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Ιράν.
«Αυτές οι ομάδες αντίστασης δεν είναι εργαλεία» καταλήγει.