Μια από τα ίδια…Ο Σαρηγιάννης δήλωσε ότι θα φτάσουμε στα 8.800 κρούσματα ανά ημέρα

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μίλησε για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας, υποστηρίζοντας ότι από τα μέσα Φεβρουαρίου περιμένουμε 16.000 κρούσματα κορωνοϊού.

 

Ο Καθηγητής επεσήμανε στον ΣΚΑΪ ότι μέχρι τέλος του Ιανουαρίου είναι πολύ πιθανό να φτάσουμε στα 8.800 κρούσματα ημερησίως ενώ οι θάνατοι ανά εβδομάδα θα κυμαίνονται στους 70 με 80.

Για το αν τα παιδιά θα πρέπει να προσέρχονται στους σχολικούς χώρους με μάσκα. ο κ. Σαρηγιάννης είπε ότι αυτό είναι προσωπικό ζήτημα αλλά θα προέτρεπα όλους τους γονείς να κάνουν ένα self  test καθημερινά στα παιδιά τους.

Σε άλλη εκπομπή της ΕΡΤ ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης υποστήριξε ότι η εποχή που θα μας ενδιαφέρει περισσότερο σε επίπεδο αριθμών για αύξηση λοιμώξεων θα είναι από τα μέσα Φεβρουαρίου και έπειτα, όπου θα  περιμένουμε 16.000 κρούσματα κορωνοϊού.

”Ο εμβολιασμός με την περίφημη τέταρτη δόση νομίζω ότι θα ήταν πολύ χρήσιμο, ειδικά ενόψει αυτής της αύξησης που περιμένουμε να δούμε τις επόμενες ημέρες. Περιμένουμε να δούμε μια αύξηση της τάξης στο μάξιμουμ διπλασιασμού, δηλαδή αν είμαστε σε αυτή τη στιγμή στα περίπου 7.000 με 7.500 κρούσματα την ημέρα ως μέσο όρο να πάμε στις 16.000 κρούσματα, ο οποίος είναι μεγάλος αριθμός αλλά όχι εκτός λογικής”, τόνισε ο καθηγητής του ΑΠΘ.