ΕΟΔΥ: 57 θάνατοι και 70 διασωληνωμένοι από κορωνοϊό την τελευταία εβδομάδα

Αύξηση 44% των εισαγωγών αλλά και των περιστατικών γρίπης

 

Λίγο μετά την επιστροφή Άδωνι Γεωργιάδη στο Υπουργείο Υγείας ο ΕΟΔΥ με ανακοίνωσή του “έβγαλε” αυξημένα τα περιστατικά με τα κρούσματα κορωνοϊού αλλά και γρίπης.

Συνολικά 57 είναι οι θάνατοι από κορωνοϊό και 70 οι διασωληνωμένοι ασθενείς την τελευταία εβδομάδα (25 Δεκεμβρίου – 31 Δεκεμβρίου) σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ για τις ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος παρουσιάζοντας σημαντική αύξηση λόγω της εορταστικής περιόδου.
Εντυπωσιακή είναι η αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα η οποία αγγίζει το 44% σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό εισαγωγών τις προηγούμενες 4 εβδομάδες.
Αύξηση παρουσίασε και ο αριθμός των διασωληνωμένων σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό νέων διασωληνώσεων κατά τις προηγούμενες 4 εβδομάδες.
Παράλληλα, ανιχνεύθηκαν στη χώρα μας και 179 κρούσματα της παραλλαγής JN.1
Αυξημένα είναι και τα κρούσματα γρίπης με την θετικότητα να παραμένει άνω του 10% εμφανίζοντας αυξητική τάση. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, καταγράφηκαν 8 νέα σοβαρά κρούσματα όπου κρίθηκε απαραίτητη η νοσηλεία σε ΜΕΘ, ενώ καταγράφηκαν και 3 νέοι θάνατοι.