ΕΔΕ για τον περίεργο θάνατο βρέφους 15 μηνών στο «Μποδοσάκειο» Πτολεμαΐδας

Ο θείος του υποστηρίζει ότι δεν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας από την γέννησή του

Ένορκη Διοικητική Εξέταση διατάχθηκε από τον διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας σχετικά με τον θάνατο αγοριού 15 μηνών στο «Μποδοσάκειο» Νοσοκομείο Πτολειμαΐδας.’

Σύμφωνα με τη διοίκηση του Νοσοκομείου, το βρέφος διακομίστηκε από τους οικείους του στο Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών του Παιδιατρικού Τμήματος στις 10:15 το πρωί της Πρωτοχρονιάς με εμπύρετο συνδρομή. Από τη διενέργεια ειδικού τεστ βρέθηκε ότι το βρέφος είχε γρίπη τύπου Α, δόθηκε αγωγή για την ίωση και επειδή ήταν σε ανοσοκαταστολή, λόγω χρόνιων νοσημάτων, δόθηκε σύσταση να επιστρέψει στην οικία του και να επανέλθει, αν επιδεινωθούν τα συμπτώματα. Την επόμενη ημέρα, στις 21:20, το βρέφος μεταφέρθηκε πάλι στα ΤΕΠ λόγω επιμονής του εμπύρετου χωρίς να κριθεί αναγκαία η εισαγωγή του στο Παιδιατρικό Τμήμα και σύμφωνα με τη διοίκηση του Νοσοκομείου εισήχθη στο Τμήμα μια ώρα αργότερα όταν προσκομίστηκε με ραγδαία επιδείνωση της κλινικής εικόνας.

«Παρά την προσπάθεια όλων των παιδίατρων που κλήθηκαν και αναισθησιολόγου καθώς και επικοινωνία με ΜΕΘ παίδων δεν κατέστη δυνατή η προγραμματισμένη μεταφορά του βρέφους στη ΜΕΘ παίδων σε εφημερεύον Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, λόγω της ραγδαίας επιδείνωσής του. Έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τον διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας» αναφέρεται στην ανακοίνωση της αναπληρώτριας του διοικητή και διευθύντριας της Ιατρικής Υπηρεσίας του Μποδοσακείου, Δέσποινας Καρασαββίδου.

Η νεκροψία – νεκροτομή, που διενεργήθηκε χτες στη Λάρισα, έδειξε ως αιτία θανάτου βαριά λοίμωξη του αναπνευστικού, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων.

Ο θείος του μωρού μίλησε στον Alpha για όσα έγιναν πριν φύγει το παιδί από τη ζωή. Όπως αποκάλυψε το παιδί είχε πυρετό για τρεις ημέρες, οι γιατροί του έγραψαν αντιβίωση και είπαν στους γονείς να γυρίσουν σπίτι. Τη δεύτερη φορά που το πήγαν στο νοσοκομείο οι γονείς καθώς τα συμπτώματα επιδεινώνονταν. Τη δεύτερη φορά το μωρό πέθανε.

Όπως ανέφερε ο θείος του βρέφους τους είπαν ότι είναι γρίπη και θα περάσει να πάρουν μια αντιβίωση και εντάξει. Όταν μάλιστα η μητέρα ανέφερε τα συμπτώματα τους είπαν οι γιατροί «θα πάρετε μια αντιβίωση και κάτι παυσίπονα και θα φύγετε, δεν θα καθίσετε μέσα δεν θα σας κάνουμε εισαγωγή», ενώ όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο θείος «η διάγνωση ήταν προβλήματα αναπνευστικού που πήγαινε σήμερα στο νεκροτομείο της Λάρισας. Από εκεί βγήκε το πόρισμα ότι είναι το πρόβλημα»

Ο θείος του βρέφους μεταξύ άλλων αποκάλυψε ότι δεν είχε ακούσει να έχει το βρέφος κάποια εκ γενετής προβλήματα.