Οργή Μαξίμου, πολιτική θύελλα για Συρίγο – Επιμένει στην… «παρωχημένη» Συνθήκη Λωζάνης, δώρο σε Erdogan λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Παρά τις αντιδράσεις, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας, δήλωσε πως δεν τίθεται θέμα διαγραφής του κ. Συρίγου
Έντονες αντιδράσεις εντός και εκτός κυβέρνησης προκάλεσε η δήλωση του βουλευτή της ΝΔ, Άγγελου Συρίγου για «παρωχημένη Συνθήκη της Λωζάνης».
Μάλιστα, όπως προκύπτει από τις εξελίξεις, υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια ακόμα και στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς πυροδοτήθηκε η συζήτηση περί κρυφής ατζέντας τη στιγμή που έχει ανοίξει ο ελληνοτουρκικός διάλογος και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει μιλήσει ανοιχτά για προσφυγή στη Χάγη.
«Η θέση της κυβέρνηση είναι σαφής και εκφράζεται από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον Erdogan στη συνθήκη της Λωζάνης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρα, και υπενθύμισε πως ακόμα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στον Τούρκο πρόεδρο στη Συνθήκη της Λωζάνης.
Από την πλευρά του, πάντως, ο κ. Συρίγος προχώρησε σε νέες διευκρινιστικές δηλώσεις σήμερα (3/1/2024), που κάθε άλλο παρά κατευνάζει τις αντιδράσεις, καθώς φαίνεται να επιμένει στην αρχική του τοποθέτηση. Ειδικότερα, επέμεινε στη χρήση του όρου επαναλαμβάνοντας πως το 97% της Συνθήκης της Λωζάνης είναι παρωχημένο και νεκρό, και το 3% που στην ουσία είναι «ζωντανό» είναι αυτό που αφορά τα σύνορα.
πηγή: https://www.bankingnews.gr/