Οι ΗΠΑ θα επιτρέπουν στους άνδρες που αυτοπροσδιορίζονται ως γυναίκες να συμμετέχουν επίσημα στην γυναικεία πυγμαχία…

Στην φωτογραφία του άρθρου βλέπουμε πως μια αθλήτρια τράνς μετά απο χτύπημα που προκάλεσε σε μια βιολογική γυναίκα πυγμάχο, της μετακίνησε τον εγκέφαλο κάποια χιλιοστά.

Οι ΗΠΑ θα επιτρέψουν επίσημα από το 2024 τους βιολογικούς άνδρες που ταυτίζονται ως γυναίκες να ανταγωνίζονται πραγματικές γυναίκες.

Ο νέος κανόνας ορίζει ότι όταν το άτομο είναι άνω των 18 ετών, θα μπορεί να αγωνιστεί στο τμήμα της επιλογής του. Στη συνέχεια θα τους ζητηθεί να δηλώσουν την «ταυτότητα φύλου» τους και να κάνουν ορμονικές εξετάσεις. Η USA Boxing ανακοίνωσε ότι οι νέοι κανόνες επιτέλους «παρέχουν δικαιοσύνη».

Η Daily Mail  αναφέρει:

Πρέπει να πληρούν ορισμένα κριτήρια, όπως η δήλωση της νέας τους ταυτότητας φύλου και αλλαγής φύλου, όπως και ο ορμονικός έλεγχος.

Τόσο οι άνδρες όσο και οι τρανς αθλητές πρέπει να έχουν υποβληθεί σε τριμηνιαίες ορμονικές εξετάσεις και να έχουν παράσχει στην US Boxing τεκμηρίωση των επιπέδων ορμονών τους.

Οι πυγμάχοι που έχουν περάσει το από άνδρα σε γυναίκα πρέπει να αποδείξουν ότι το συνολικό τους επίπεδο τεστοστερόνης στον ορό είναι κάτω από 5 nmol/L για τουλάχιστον 48 μήνες πριν από τον πρώτο τους αγώνα.

Το συνολικό τους επίπεδο τεστοστερόνης στον ορό πρέπει να παραμείνει κάτω από 5 nmol/L καθ’ όλη την περίοδο της επιθυμητής διάρκειας για να αγωνιστούν στη γυναικεία κατηγορία.

Εν τω μεταξύ, ένας άνδρας πυγμάχος πρέπει να δείξει ότι το συνολικό του επίπεδο τεστοστερόνης στον ορό πάνω από 1O nmol/L δηλαδή μόλις μισό παραπάνω… για τουλάχιστον 48 μήνες πριν από τον πρώτο του αγώνα και να το διατηρήσει πάνω από αυτό το επίπεδο κατά τη διάρκεια της περιόδου επιλεξιμότητας.

Υπήρξαν αντιδράσεις απο γυναίκες αθλήτριες, όπως της σταρ της πυγμαχίας Ebanie Bridges που επέκρινε την πολιτική και την αποκάλεσε «λάθος σε τόσα πολλά επίπεδα».

Η Washington Times  πρόσθεσε:

Μόνο ένα μικρό ποσοστό τρανσέξουαλ από άνδρα σε γυναίκα υποβάλλεται σε αυτό που ευφημιστικά ονομάζεται χειρουργική επέμβαση, πράγμα που σημαίνει ότι τα αναθεωρημένα κριτήρια καταλληλότητας της USA Boxing είναι πιθανό να αποκλείσουν μεγάλο ποσοστό αθλητών από το γυναικείο ρινγκ.

“Ο σκοπός αυτής της πολιτικής είναι να παρέχει δικαιοσύνη και ασφάλεια για όλους τους πυγμάχους”, ανέφερε η USA Boxing σε μια δήλωση.

Ακόμα κι έτσι, οι υποστηρικτές των αθλημάτων για κορίτσια και γυναικεία μονόφυλα κατήγγειλαν τους κανόνες που επιτρέπουν στους γεννημένους πυγμάχους να ανταγωνίζονται γυναίκες υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, λέγοντας ότι θέτουν τις γυναίκες μαχητές σε κίνδυνο σοβαρής σωματικής βλάβης.

«Η πυγμαχία των ΗΠΑ για να επιτρέψει στους άνδρες να χτυπούν τις γυναίκες στην κάμερα, κάτω από τα φώτα, με τους θαυμαστές να ζητωκραυγάζουν είναι αηδιαστικό», έγραψε στο X η Macy Petty, εκπρόσωπος του Concerned Women for America.

Η Dana Loesch αρθρογράφος έγραψε: «Θα ενθαρρύνουν τους άντρες που παίζουν cosplay ως γυναίκες να χτυπούν τις γυναίκες μέχρι θανάτου στο ρινγκ. Όχι άλλο…»

Η USA Boxing είπε ότι ανέπτυξε το πλαίσιό της αφού η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε τον Νοέμβριο του 2021 ότι τα παγκόσμια κυβερνητικά όργανα κάθε αθλήματος θα καθορίσουν τις δικές τους πολιτικές για τα τρανς.

Το ότι αυτή η πολιτική είναι εντελώς λανθασμένη, φαίνεται κι απο το γεγονός πως αντίστοιχα γυναίκες που αυτοπροσδιορίζονται άντρες, ακόμα και με πλήρη αγωγή και αλλαγή φύλλου δεν θα μπορούσαν ποτέ να ανταγωνιστούν άνδρες.

Στην φωτογραφία του άρθρου βλέπουμε πως μια αθλήτρια τράνς μετά απο χτύπημα που προκάλεσε σε μια βιολογική γυναίκα πυγμάχο, της μετακίνησε τον εγκέφαλο κάποια χιλιοστά.

Πηγή anazitiseis