Συνηθίζουν από μικρά τα παιδιά στη φρίκη – Δείτε τι συμβαίνει στα Σχολεία

GREECE 24 LOGOΓονείς και μαθητές ανησυχούν όλο και περισσότερο για τη χρήση τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης (AI) μέσα στις τάξης, ειδικά της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου, μετά από έρευνα που πραγματοποίησε το Κέντρο για την Δημοκρατία και την Τεχνολογία (CDT).

Η έκθεση CDT, που κυκλοφόρησε στις 12 Δεκεμβρίου, διαπίστωσε ότι περισσότεροι από τους μισούς γονείς και μαθητές που ερωτήθηκαν, ανησυχούσαν για τη χρήση της αναγνώρισης προσώπου και άλλων τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων εντοπισμού τοποθεσίας, στα σχολεία.

Οι δάσκαλοι οι οποίοι επίσης ερωτήθηκαν, έδειξαν υψηλότερο βαθμό αποδοχής των τεχνολογιών.

Σύμφωνα με την επίμαχη έκθεση, ένας αυξανόμενος αριθμός σχολείων έχουν εφαρμόσει τέτοια εργαλεία στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το CDT, «χρησιμοποιούνται πειραματικά, δυνητικά επιβλαβή εργαλεία ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένων των τεχνολογιών που στο παρελθόν θεωρούσαμε παράξενες.

Καθοδηγούμενες από συστήματα τεχνητής νοημοσύνης, αυτές οι τεχνολογίες «επεκτείνονται στα σχολεία για να ανταποκριθούν σε μαζικούς πυροβολισμούς, στην κρίση ψυχικής υγείας των νέων και σε άλλες διαρκώς παρούσες απειλές για την ασφάλεια στο προσωπικό και τους μαθητές».

Ως Δούρειος Ίππος, χρησιμοποιούνται τα περιστατικά βίας στα σχολεία των ΗΠΑ, με αποκορύφωμα τις εισβολές ενόπλων.

Περισσότερη παρακολούθηση δηλαδή και εξοικείωση των παιδιών με τις τεχνολογίες ελέγχου ως αντάλλαγμα του αισθήματος ασφάλειας…Πάγια τακτική εκείνων που δεν νοιάζονται για τον καλό των ανθρώπων.

Μάλιστα τρίχρονη φρενίτιδα με τον COVID-19 βοήθησε στην επιτάχυνση της υιοθέτησης τέτοιων τεχνολογιών στα σχολικά περιβάλλοντα.

Σχολικές περιφέρειες εκμεταλλεύονται τώρα αχρησιμοποίητα κεφάλαια που προορίζονταν για μέτρα κατά του κορωνοϊού με σκοπό να αγοράσουν συστήματα παρακολούθησης!!

Κάπως έτσι συνδέονται όλα.

Η χρήση του λογισμικού παρακολούθησης της δραστηριότητας των μαθητών επεκτάθηκε γρήγορα κατά τη διάρκεια της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και έχει διατηρήσει σημαντική παρουσία στη ζωή των μαθητών. Δυστυχώς, συνεχίζει να βλάπτει τους μαθητές που έχει σκοπό να βοηθήσει, ανέφερε η έκθεση.

πηγή: https://www.el.gr/