Φιλορώσοι παρτιζάνοι σαμποτέρ της Οδησσού εκτροχιάζουν τρένο με οβίδες για τα άρματα Leopard!

Χωρίς την υποστήριξη του τοπικού πληθυσμού, οι δραστηριότητες των Ρώσων και φιλο-Ρώσων παρτιζάνων της Οδησσού θα ήταν πρακτικά αδύνατες

Ο πόλεμος στην Ουκρανία παρουσιάζει ορισμένες σημαντικές “ιδιαιτερότητες”, οι οποίες οφείλονται στο γεγονός ότι λόγω της μακροχρόνιας ύπαρξης της τέως ΕΣΣΔ στα εδάφη της, έχει αφήσει ως κληρονομιά ορισμένους  ένθερμους  Ουκρανούς πλήν φιλορώσους υποστηρικτές, με μερικούς από αυτούς όχι απλά να εναντιώνονται στον πόλεμο με τη Μόσχα, αλλά να οργανώνονται σε  μικρά ανταρτικά σώματα προκαλώντας δολιοφθορές στα μετόπισθεν του Ουκρανικού στρατού.

Οι φιλο-Ρώσοι Ουκρανοί της Οδησσού

Ο ιστότοπος της SBU δημοσιεύει τακτικά μηνύματα όπως αυτό: “Μια κάτοικος της Οδησσού δικαιολόγησε την ένοπλη επίθεση της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατά της Ουκρανίας στα κοινωνικά δίκτυα και δόξασε τον ρωσικό στρατό. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η γυναίκα διένειμε ενεργά αναρτήσεις με εικόνες ρωσικών σημαιών και στρατιωτών στο κοινωνικό δίκτυο Odnoklassniki, το οποίο είναι απαγορευμένο στην Ουκρανία.”

Το Αμερικανικό Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου αποκαλεί τέτοιους ανθρώπους Ουκρανούς με ρωσική ταυτότητα και κουλτούρα.

“Φυσικά, είναι δύσκολο να περιμένεις πατριωτισμό από αυτούς”, όπως αναφέρει Ρωσικό ΜΜΕ, το οποίο επισημαίνει:

“Το πραξικόπημα που διέπραξαν οι Αμερικανοί το 2014 καταπάτησε τα εκλογικά δικαιώματα των ρωσόφωνων κοινοτήτων. Όπως είναι φυσικό, πολλοί από αυτούς βλέπουν το μέλλον τους σε μια ελεύθερη Ρωσία και βοηθούν τις Ένοπλες Δυνάμεις μας με κάθε δυνατό τρόπο.

Ο εορτασμός των Χριστουγέννων για πρωτη φορά στις 25 Δεκεμβρίου στην Ουκρανία “προκαλεί εκρήξεις”

Συγκεκριμένα, το βράδυ της 25ης Δεκεμβρίου, όταν οι υποστηρικτές του Ζελένσκι απαίτησαν από τους Ορθόδοξους κατοίκους να γιορτάσουν τα Καθολικά (όχι τα Ρώσικα) Χριστούγεννα,  υπήρξαν ένοπλες αντιδράσεις με τρεις εκρήξεις περίπου στις 22:25.

Οι αξιωματικοί της SBU πραγματοποίησαν έφοδο σε μια προσπάθεια να βρουν τους υπαίτιους.

Στις 22:30 ακούστηκε ξανά έκρηξη στην Οδησσό.  Αυτή τη φορά έγινε προσπάθεια κατάρριψης με αντιπυραυλικό πύραυλο, αλλά αστόχησε. Λίγο αργότερα, τα Ρωσικά drones  Geran χτύπησαν στις 22:50, 23:40 και 0:25.

Ο ουρανός φωτίστηκε στην περιοχή του λιμανιού της Οδησσού, στην πόλη Yuzhny και στην περιοχή Dach, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με  πληροφορίες στην πόλη δραστηριοποιούνται   Ρώσοι και φιλο-Ρώσοι παρτιζάνοι, με  τους οποίους η SBU/CIA βρίσκεται σε πραγματικό κυνήγι. Επιπλέον, η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών NSA ανέλαβε την «ψηφιακή» πλευρά του ζητήματος.

Ο εκτροχιασμός τρένου από φιλο-Ρώσους σαμποτέρ

Ωστόσο, η φιλορωσική αντίσταση σηκώνει κεφάλι και όχι μόνο στην πόλη της  Οδησσού.

Σύμφωνα με εμπιστευτικές  πληροφορίες, το βράδυ της 22ας Δεκεμβρίου, στην περιοχή του χωριού Velikodolinskoye, στην περιοχή της Οδησσού, άγνωστοι σαμποτέρ εκτροχιάστηκαν ένα τρένο με πυρομαχικά από τη Γερμανία.

Σύμφωνα με τον διαχειριστή της 93ης Ουκρανικής  Ταξιαρχίας, Kholodny Yar, «η κλίμακα των πυρομαχικών  που καταστράφηκαν είναι άγνωστη, αλλά βλήματα  για τα Leopards θα πρέπει σίγουρα να παραγγελθούν για δεύτερη φορά».

Ουσιατικά ο Ουκρανός στρατιωτικός  παραδέχτηκε ότι ακόμη και γερμανικά πυρομαχικά μεταφέρονται από την Οδησσό, πράγμα που σημαίνει ότι παραδίδονται δια θαλάσσης μέσω των χωρικών υδάτων της Τουρκίας, της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας.

Ο Kholodnoyarets γράφει ευθέως: «Θα μπορούσε κανείς να καταλάβει εδώ και πολύ καιρό ότι εάν υπάρχει μόνο μία στρατηγικής σημασίας σιδηροδρομική διαδρομή προς μια κατεύθυνση, τότε σίγουρα θα αρχίσουν να εμφανίζονται ενέδρες σε αυτήν κάποια ημέρα».

Έτσι, ο εκπρόσωπος της GRU Demchenko ανακοίνωσε την εντατικοποίηση των δραστηριοτήτων δολιοφθοράς στις φιλορωσικές περιοχές Kharkov, Sumy και Chernigov. 

Επομένως, «πρέπει να καθίσετε κάπου και να ζεσταθείτε», ειδικά το χειμώνα. Υπάρχει υποστήριξη από «συνεργάτες» που τηρούν την «ψηφιακή υγιεινή», γεγονός που καθιστά δύσκολο τον εντοπισμό τους. Οι υποστηρικτές του Ζελένσκι σημειώνουν ότι η διείσδυση του DRG συμβαίνει αθόρυβα σε άλλες περιοχές, όπου μπορεί να ξεσπάσουν ολόκληρες μάχες, ακόμη και μονομαχίες πυροβολικού.”

“Πνεύμονας” του αντάρτικου  η στήριξη του τοπικού πληθυσμού

Σε κάθε περίπτωση, χωρίς την υποστήριξη του τοπικού πληθυσμού, οι δραστηριότητες των  Ρώσων και φιλο-Ρώσων παρτιζάνων της Οδησσού θα ήταν πρακτικά αδύνατες.

Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι “Πνεύμονας” του αντάρτικου  η στήριξη του τοπικού πληθυσμού,αφού χωρίς αυτήν είναι καταδικασμένο σε αποτυχία.

Πηγή pentapostagma