4 νεκροί από ρωσικά πλήγματα στη Χερσώνα

GREECE 24 LOGOΤουλάχιστον 4 άνθρωποι σκοτώθηκαν και εννέα άλλοι τραυματίστηκαν από ρωσικά πλήγματα που σημειώθηκαν μεταξύ του Σαββάτου και της Κυριακής στην πόλη της Χερσώνας, στη νότια Ουκρανία, που βομβαρδίζεται σχεδόν καθημερινά από τη Μόσχα, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιφέρειας.

Την περασμένη νύκτα ο ρωσικός στρατός βομβάρδισε το κέντρο της Χερσώνας, όπως κατήγγειλε σε ανάρτησή του στο Telegram ο Ολεξάντρ Προκούντιν.

Σύμφωνα με τον ίδιο,  οβίδα έπεσε σε κτίριο κατοικιών, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν επί τόπου  ένας 87χρονος άνδρας και η 81χρονη σύζυγός του.

Ακόμη ένας κάτοικος της Χερσώνας, ηλικίας 54 ετών, υπέστη σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις λόγω της έκρηξης και τραύματα στο πόδι.

Στο κέντρο της Χερσώνας οι διασώστες  εντόπισαν το πτώμα ενός άνδρα ψάχνοντας τα ερείπια.

Τις τελευταίες 24 ώρες από τα Ρωσικά πλήγματα εναντίον της Χερσώνας έχουν συνολικά σκοτωθεί τέσσερις άνθρωποι και εννέα έχουν τραυματιστεί, ανάμεσά τους ένα παιδί, σημείωσε ο Προκούντιν.

Ο Ρωσικός στρατός έπληξε κατοικημένες περιοχές στην περιφέρεια, ιατρικές εγκαταστάσεις, ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα και ζωτικής σημασίας υποδομές στη Χερσώνα, πρόσθεσε, χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις για την έκταση των υλικών ζημιών.

Η Χερσώνα που βρίσκεται στην άλλη πλευρά της φυσικής γραμμής του μετώπου που σχηματίζει ο ποταμός Δνείπερος γίνεται σχεδόν καθημερινά στόχος βομβαρδισμών από τη Ρωσία από τον Νοέμβριο του 2022 όταν τα ουκρανικά στρατεύματα ανακατέλαβαν την πόλη.

Εξάλλου η Ουκρανική πολεμική αεροπορία ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ότι στη διάρκεια της νύκτας αναχαίτισε 14 από τα 15 drones που εξαπέλυσε η Ρωσία.

ΠΗΓΗ: https://www.amna.gr/