Προφητείες άγνωστου Αθωνίτη γέροντα για το μέλλον του κόσμου.

Υπάρχουν πολλά ορθόδοξα μοναστήρια στο Άγιο Όρος, όπου οι μοναχοί αδελφοί προσεύχονται μαζί στον Κύριο. Πολλοί μοναχοί όμως προτιμούν την ερημηρία και τον αυστηρό ασκητισμό. Πηγαίνουν στα πιο απρόσιτα μέρη και ζουν εντελώς μόνοι, ουσιαστικά δεν συναντούν ανθρώπους. Πολλοί από αυτούς είναι πραγματικά οξυδερκείς πρεσβύτεροι, τους οποίους ο Θεός έχει προικίσει με σοφία και την ευκαιρία να κοιτάξουν στο μέλλον για τη δίκαιη ζωή τους.

Ένας άγνωστος Αθωνίτης γέροντας έγραψε τις προφητείες του και τις μετέδωσε στους ανθρώπους για να προειδοποιήσει για μελλοντικά προβλήματα. Το 2007, με βάση τις σημειώσεις του, εκδόθηκε το βιβλίο «Ερχόμενες Καταστροφές». Ακόμη και τότε ήταν ξεκάθαρο ότι αν τουλάχιστον τα μισά από αυτά που είχαν προβλεφθεί γινόταν πραγματικότητα, τότε πολύ δύσκολες στιγμές περίμεναν την ανθρωπότητα.

Επτά προβλήματα – μία απάντηση.

Όπως κάθε βαθιά θρησκευόμενος άνθρωπος, έτσι και ο Γέροντας γνώριζε καλά τις Αγίες Γραφές και όλες τις προφητείες που μας άφησαν οι βιβλικοί προφήτες του παρελθόντος. Μελέτησε επίσης τα έργα των Αθωνιτών Ορθοδόξων πρεσβυτέρων, όπως του Κοσμά του Αιτωλού, του Παΐσιου του Αγίου Όρους, του Στέφανου του Καρούλ κ.ά.

Όταν του αποκαλύφθηκε το χάρισμα της διόρασης, ο Γέροντας έμεινε κατάπληκτος – ό,τι ήταν γραμμένο στη Βίβλο και αποκαλύφθηκε από τον Κύριο στους Αθωνίτες πρεσβύτερους, όλα θα πραγματοποιούνταν μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια. Ο μάντης είδε ότι ο κόσμος θα βυθιζόταν σε επτά συγκρούσεις, καθεμία από τις οποίες θα ήταν ακόμη πιο καταστροφική από την προηγούμενη.

Οι απλοί άνθρωποι θα προσεύχονται στον Κύριο για ειρήνη, αλλά οι προσευχές τους δεν θα αλλάξουν τίποτα – ο κόσμος είναι πολύ βυθισμένος στην ασέβεια και τις αμαρτίες. Ο Κύριος αποφάσισε να τιμωρήσει τους άθεους, όπως κάποτε τιμώρησε τα Σόδομα και τα Γόμορρα.

Η Ορθοδοξία θα επικρατήσει.

Δείτε το βίντεό μας για αυτό το θέμα:

Οι κύριες ενέργειες θα πραγματοποιηθούν στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Ευρώπη και η Ρωσία θα συμμετέχει σε κάθε σύγκρουση, αλλά όχι ως κατακτητής, αλλά ως κράτος απελευθερωτή, ειρηνοποιό κράτος.

Ο πρεσβύτερος είπε ότι κάθε εχθρική ενέργεια κατά των Ορθοδόξων κρατών θα ηττηθεί. Μιλάμε για Ελλάδα, Μαυροβούνιο, Σερβία και φυσικά Ρωσία, Λευκορωσία και Μικρή Ρωσία.
Οικονομική παρακμή.

Όλος ο κόσμος αντιμετωπίζει μια οικονομική κρίση. Αυτό είπε γι’ αυτόν ο Γέροντας:

«Οι δυνάμεις θα έρθουν ενώπιον του λαού και θα προσποιηθούν ότι νοιάζονται, ότι λυπούνται τον απλό λαό, θα συναντηθούν μεταξύ τους και θα λάβουν μέτρα για την επίλυση οικονομικών προβλημάτων. Αλλά, ταυτόχρονα, κρυφά, θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να φέρουν τους πολίτες και την οικονομία σε πλήρη καταστροφή. Να φέρει ανθρώπους και απόγνωση, να τους μετατρέψει σε ζώα, έτοιμα να κάνουν τα πάντα για ένα κομμάτι ψωμί.

Μερικοί από τους κυβερνώντες δεν θα συνεργαστούν με τις δυνάμεις του σκότους και δεν θα γίνουν τα τυφλά τους εργαλεία. Η ψυχή τους θα ανάψει, εν μέρει, από τη χριστιανική πίστη, εν μέρει από την αγάπη για την πατρίδα και, εν μέρει, από την αγάπη για τις οικογένειές τους. Θα αντισταθούν, θα τους επιτεθούν, κάποιοι από αυτούς θα καταστραφούν (αυτό θα παρουσιαστεί ως οικειοθελής αποχώρηση από τη ζωή)».

Ο γέροντας συμβούλεψε τους απλούς ανθρώπους τα εξής: όταν αρχίσουν τα οικονομικά προβλήματα στον κόσμο, τα προϊόντα θα εξαφανιστούν από τα ράφια των καταστημάτων ή θα γίνουν γρήγορα πιο ακριβά και τόσο πολύ που λίγοι θα μπορούν να αντέξουν οικονομικά τίποτα περισσότερο από ένα κομμάτι ψωμί. δεν μπορεί να απαρνηθεί την πίστη και να κατηγορήσει όλα τα δεινά του Θεού.

«Ποτέ μην προδώσεις, μην απαρνηθείς ποτέ τον Χριστό και την Πατρίδα».

Προφήτης ή ψευδοπροφήτης;

Το βιβλίο «Οι επερχόμενες καταστροφές» περιγράφει την πορεία δράσης με μεγάλη λεπτομέρεια. Πέρασαν δεκαπέντε χρόνια από τη δημοσίευσή του και ήδη μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι οι προφητείες του Αθωνίτη γέροντα πραγματοποιούνται με απίστευτη ακρίβεια.

Τα δεινά μόλις άρχισαν. Πολλά από όσα γράφτηκαν φαίνεται να είναι ουτοπία· αφού διάβασαν το βιβλίο αμέσως μετά την έκδοσή του, λογικοί άνθρωποι υποστήριξαν ότι ο Γέροντας είχε περιπέσει σε αυταπάτες, δηλαδή είχε υποκύψει σε δαιμονικούς πειρασμούς και έκανε ψευδείς προφητείες. Αλλά ο χρόνος δείχνει ότι το να τον αποκαλείς ψευδοπροφήτη είναι ακόμα απερίσκεπτο.

Ολα θα πάνε καλά.

Και ιδού μια προφητεία από άλλον Αθωνίτη γέροντα, που έγινε μόλις τις προάλλες. Προσευχήθηκε θερμά για όλους τους Ορθοδόξους Χριστιανούς. Και ο Κύριος του έδωσε ένα όραμα. Ο γέροντας είπε:

«Μην ψάχνετε για ένοχους, μην κατηγορείτε κανέναν, αυτό είναι μια δοκιμασία, προσευχηθείτε για όλους, έχετε αγάπη για τους ανθρώπους. Ο Κύριος θα προστατεύσει τους δικούς του, πρέπει να κάνουμε υπομονή. Στη μεγάλη γιορτή όλα θα λυθούν (όχι το Πάσχα, αργότερα) και θα ζήσετε ακόμα καλύτερα από όσο ζήσατε».

Ζήτησα πολύ να μην φύγουν, και όσοι έφυγαν να επιστρέψουν, γιατί έχουμε μια ευλογημένη γη στην οποία βαδίζει η Μητέρα του Θεού και θα είναι πολύ δύσκολο για αυτούς που έφυγαν.

Πηγή Ορθόδοξα Θέματα