Δεν υπάρχουν Έλληνες ανάμεσα στα δεκάδες θύματα στο μακελειό της Πράγας

Καθησυχαστική εμφανίστηκε στην ανακοίνωσή της Ελληνικής Πρεσβείας

Η Ελληνική Πρεσβεία που εδρεύει στην Πράγα εμφανίστηκε καθησυχαστική και ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει Έλληνας ανάμεσα στα θύματα στο μακελειό που έλαβε χώρα εκεί και συγκλόνισε όλο τον κόσμο.

Την στιγμή που σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τα θύματα φαίνεται να φθάνουν μέχρι στιγμής τα 15 στον αριθμό  η Ελληνική Πρεσβεία στην Πράγα μέσω των λογαριασμών της στα social media, καθώς η πρωτεύουσα της Τσεχίας είναι δημοφιλής προορισμός ενόψει των Χριστουγέννων ενώ εκεί ζουν και πολλοί Έλληνες φοιτητές.

Η Ελληνική Πρεσβεία στην ανάρτησή της δίνει και οδηγίες σε όσους Έλληνες βρίσκονται στην Πράγα, να αποφεύγουν την Πλατεία Γιαν Πάλαχ, εκεί όπου εκτυλίχθηκε το μακελειό στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου με τους δεκάδες νεκρούς και τραυματίες.

«Το συμβάν έχει τελειώσει αλλά η αστυνομία εξακολουθεί να ερευνά τόσο το κτίριο όσο και τον περιβάλλοντα χώρο για τυχόν ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού, ενώ συνεχίζεται και η διαδικασία για την αναγνώριση των θυμάτων», επισημαίνει η Ελληνική Πρεσβεία στην Πράγα.

«Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στο εξής τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης της Πρεσβείας Πράγας: +420 775 033 669», καταλήγει στην ανάρτησή της η Ελληνική Πρεσβεία στην Πράγα.

ΦΩΤΗΣ ΚΑΤΣΟΥΦΗΣ