Μετά την Ουκρανία η Ελλάδα εμπλέκεται και στον πόλεμο της Μέσης Ανατολής

Το Πολεμικό Ναυτικό δίνει το παρόν σε Ερυθρά θάλασσα και στον κόλπο του ΑΝΤΕΝ και οριστικοποιεί την εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο της Μέσης Ανατολής κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου στη Χώρα μας.

Η στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στην περιοχή της Ερυθράς θάλασσας για την προστασία της Ναυσιπλοΐας θυμίζει το οργανωμένο σχέδιο στην Ουκρανία όπου όλοι μαζί εντάχθηκαν κατά της Ρωσίας ξεκινώντας με μια απλή υποστήριξη, κατόπιν με αποστολή υγειονομικού υλικού και βαρύτατες κυρώσεις, καταλήγοντας με την αποστολή πυρομαχικών και αρμάτων μάχης, όπως και με ανθρώπινο στρατιωτικό δυναμικό.

Η ιστορία δίδαξε ότι όπου εμπλέκονται ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και ΕΕ δημιουργείται Χάος από μακροχρόνιες πολεμικές συγκρούσεις με αντίκτυπο την φτώχια από τις συνεχιζόμενες κρίσεις.

Ενώ ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ ανακοίνωσε τον σχηματισμό στην Ερυθρά Θάλασσα συμμαχίας 10 χωρών (Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Μπαχρέιν, Καναδάς, Ιταλία, Ολλανδία, Νορβηγία, Ισπανία και Σεϊχέλες) για την αντιμετώπιση των επανειλημμένων επιθέσεων των σιιτών ανταρτών Χούτι της Υεμένης εναντίον πλοίων που πιστεύουν ότι συνδέονται με το Ισραήλ, η Ελλάδα προθυμοποιήθηκε να συμμετέχει στη συμμαχία όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης λέγοντας ότι πρόκειται για ένα μείζον ζήτημα. Πρόσθεσε μάλιστα πως η Ελλάδα είναι έτοιμη να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε διεθνή πρωτοβουλία για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας.

Όπως ο ίδιος ο κ. Στυλιανίδης αποκάλυψε, το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με αξιωματούχους της ΕΕ και των ΗΠΑ για τον συντονισμό των περιπολιών στην περιοχή εξασφαλίζοντας την διέλευση των πλοίων.